Milliókba került Schumacher terápiája: szívsejteket ültettek a pilóta agyába

terápia Corinna Schumacher Michael Schumacher Michael Schumacher állapota kezelés őssejt-terápia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kilenc évvel ezelőtt szenvedett súlyos síbalesetet az autósport német legendája. Schumacher életéért hosszú hónapokon át küzdöttek az orvosok, és a mai napig ápolásra szorul. Michael állapotáról azonban csak néhány ember tudja az igazságot.

Michael Schumacher a baleset következtében olyan komoly fejsérülést szenvedett, hogy hat hónapig mesterséges kómában tartották. Az orvosoknak végül sikerült eltávolítaniuk a pilóta agyából a vérrögöket, és 2014 nyarán kiengedték a kórházból, hogy otthonában, családja körében lábadozhasson. Schumacher állapotáról még ekkor sem derült ki semmi konkrétum.

A baleset óta eltelt majdnem tíz év során a rajongók egyszer sem láthatták az egykori autóversenyzőt, akiről szinte naponta jelennek meg az újabb pletykák. Az igazságot felesége, a családtagok és a legszorosabb barátok azonban hűen őrzik, így csak félinformációkból próbálja összerakni a sajtó, valójában milyen állapotban is lehet a német sportoló.

Egyesek szerint már soha többé nem láthatjuk életben Michael Schumachert, ezt viszont a rajongók nem szeretnék elfogadni.

Michael Schumacher imádott síelni Forrás: AFP/Jean-Loup Gautreau

A Sun nevű brit lap összeszedte azokat az információkat, amelyeket biztosan tudni lehet Schumacher egészségi állapotáról. A portál a cikkében felidézi, hogy az egykori Forma-1-es világbajnokra egy 15 nővérből és orvosból álló csapat felügyelt és a kezelése hetente 115 ezer fontba, átszámítva 54 millió forintba került a családnak. Hogy ki tudják fizetni a költségeket, eladták a magánrepülőjüket és norvég nyaralójukat.

Schumacher terápiája azután sem ért véget, hogy kiengedték a kórházból. 2019-ben arról szóltak a hírek, hogy orvosai egy áttörést jelentő őssejtterápiával próbálkoznak, mely során a német autóversenyző szívéből kivett sejteket jutatták az agyába. Ettől a kezeléstől várták, hogy majd regenerálja és újjáépíti Michael agyi idegrendszerét.

A sok éven át tartó fekvéstől Schumacher izomdegenerációtól és csontritkulástól szenved.

A magukat közeli barátoknak és ismerősöknek nevező források többször is arról számoltak be, hogy Michael felépülése jól halad. Nehezen, de képes kommunikálni a környezetével. A Sun felidézi, hogy négy évvel ezelőtt egy francia újság arról írt, hogy Schumacher tolószékbe került, és mikor szerettei kitolták őt a természetbe, a látványtól könnyek jelentek meg a szemében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.