Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Íme a tökéletes sült krumpli, ahogy Jamie Oliver készíti!

default user icon
MME
A sült krumpli az egyik legegyszerűbb étel, mégis rengeteg módon készíthető. Megmutatjuk Jamie Oliver kedvencét, ami tényleg nagyon-nagyon finom.

Az olajban sült chips és pommes frites - vagy hasábburgonya - is népszerű, de sokkal finomabb a tepsis sült krumpli fokhagymával, fűszerekkel. A videó után a részleteket is elmondjuk.


Így készül Jamie Oliver sült krumplija:

  1. A meghámozott krumplit forró, sós vízben 10 percig egészben főzzük, majd leszűrjük, hagyjuk kicsit szikkadni-hűlni.
  2. Egy tepsibe olívaolajat öntünk, de tehetünk vajat vagy libazsírt is, beleöntjük az előfőzött krumplit, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk, majd fél órára betoljuk az előmelegített sütőbe.
  3. Ekkor kivesszük, krumplinyomóval kissé összetörjük-megrepesztjük a krumplikat, mert így jobban fel tudják szívni a most következő fűszerek aromáit.
  4. Rozmaringot, olívaolajat, pici ecetet, egész fokhagymát, összekeverünk, de választhatunk kakukkfüvet és babérlevelet, zsályát is, összeforgatjuk, majd egyenletesen elosztjuk a krumplin, és további 25-30 percre visszatesszük a sütőbe.

Kívül ropogós, belül omlós, finoman fűszeres sült krumpli a végeredmény. Olyan tökéletes, hogy salátával főétel is lehet, de persze köretként is bármilyen hús vagy hal mellé!

Ezek is érdekelhetnek

Friss