Aggódnak a kollégák a magyar színésznőért: négy fal között, az ápolójával tölti a mindennapjait

Fotó: MTI/Zih Zsolt -
betegség visszavonulás Máthé Erzsi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Máthé Erzsi évek óta visszavonultan él. Állapota sokszor azt sem teszi lehetővé, hogy látogatókat fogadjon, nemrég azonban Fodor Zsókával kivételt tett.

A Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett színművésznő már nem mozdul ki otthonából, a mindennapjait a négy fal között tölti az ápolójával. Fodor Zsóka nemrég meglátogathatta Máthé Erzsit, 95 éves kolléganője pedig kitörő örömmel fogadta.

Máthé Erzsi évek óta visszavonultan él Fotó: MTI/Zih Zsolt


"Összeszorul a gyomrom, ha arra gondolok, mennyire kitörő boldogsággal fogadott. Rengeteget beszélgettünk, felelevenítettük a közös múltunkat, a sok emlék pedig könnyeket csalt a szemébe. A humora mit sem változott, szellemileg nincs rossz állapotban, még ha már nem is tud felkelni az ágyból. Jó érzés volt, hogy meg tudtam őt nevettetni, boldog vagyok, hogy él. A 95. születésnapja után jártam nála utoljára, egy csokor virágot vittem az évfordulója alkalmából. Körülnéztem a szobájában, zsúfolásig volt tele a különböző szalagokkal, névjegyekkel, virágokkal. A szakma nem feledkezett meg róla, ő egy csodálatos művész!"
- mesélte Fodor Zsóka a Borsnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.