Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi praktikák: így lesz csillogó hófehér a fürdőkádad

default user icon
MME
A fürdőkád takarítása mindennapi feladat. Vannak, akik a legmodernebb tisztítószerek egész arzenáljával rendelkeznek, mások inkább a természetes tisztítószereket részesítik előnyben. Ha te is szeretnél kevesebb vegyi anyagot használni, mutatjuk, hogy mihez nyúlhatsz.

Drága vegyszerek nélkül is újra tündöklően tisztává varázsolhatjuk a legszürkébb kádat is – írja a lakaskultura.hu. A következő módszerek mindegyike hatásos: mutatunk olyat, amelyhez súrolókefe sem szükséges, és persze olyat is, amelynél elengedhetetlen a dörzsölés.

Mosószóda és ecet

A mosószóda önmagában is hatékony: az elszíneződéseket és a kozmetikai termékek maradványait is gond nélkül eltávolítja. Egy nedves szivacsra tegyünk mosószódát, és dörzsöljük át vele a kád belsejét. Miután ez megvan, öntsünk egy szórófejes flankonba 20%-os ecetet, és fújjuk be vele a kádat. Hagyjuk rajta néhány percig, majd öblítsük le.

Bórax és aszkorbinsav

Keverjünk annyi aszkorbinsavat a bóraxhoz, hogy kenhető pépet alkosson, majd ezzel súroljuk át a kádat. Öblítsük le, és készen is vagyunk!

Ammónia és víz

Öntsünk egy pohár ammóniát két liter vízhez, és ezzel töröljük át a kádat. Hagyjuk állni tíz percig, majd töröljük le a felületet tiszta, hideg vizes szivaccsal.

Citrom

A citrom képes friss illatot, fehér fürdőkádat eredményezni, eltávolítja a rozsdát, a vízkőlerakódásokat. Egy citromot vágjunk ketté, és dörzsöljük át vele a kád belsejét, majd öblítsük ki.

Só és szódabikarbóna

A sóhoz és a szódabikarbónához csak annyi vizet adjunk, hogy sűrű massza keletkezzen, majd ezzel alaposan súroljuk át a kád egész felületét. Arra is figyeljünk, hogy ne durva szemű, inkább finomabb sót használjunk, nehogy megkarcoljuk a kádat.

Súrolás nélkül

Engedjünk a kádba vizet, öntsünk bele két flakonnyi 20%-os ecetet. Hagyjuk hatni legalább fél órán keresztül, majd engedjük le a vizet. Ennyi az egész!

Ajánljuk még:

 


 



Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss