A ripost.hu oldalán megjelent csokitortareceptet mi is imádjuk, hiszen nincs is ennél egyszerűbben elkészíthető finomság. A teendőnk mindössze annyi, hogy pár lépésben összeállítjuk a hozzávalókat, majd hűtőszekrénybe tesszük. Hűtés után máris fogyaszthatjuk – a végeredmény mámorító, és a sütőt sem kell bekapcsolni!
A csokitorta hozzávalói:
- 2 csomag háztartási keksz
- 1 ek vaníliás cukor
- 2 csésze holland kakaópor
- 1 csésze tej
- 1 csésze cukor
- 1 csésze vaj
elkészítése:
- A kakaóport és a vaníliát tegyük egy tálba, és keverjük össze. Adjuk hozzá a tejet, a cukrot és az olvasztott vajat. Így lesz csomómentes, sima a csokikrém.
- Egy kisebb jénait vagy tálat béleljünk ki sütőpapírral, és helyezzük rá az első sor kekszet. Kanalazzunk rá a krémből, majd mehet rá a következő réteg keksz. Folytassuk a rétegezést, a végén egyenletesen oszlassuk el a csokikrémet.
- Tegyük a hűtőbe 2-3 órára, utána tálalhatjuk is.
Ajánljuk még: