Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kifogták az ország második legnagyobb harcsáját

default user icon
MME
A nemesnádudvari Tőzeges-tóban akadt horogra az ország második legnagyobb harcsája. Száz kilónál is többet nyomott a mérlegelésnél. Ha ebből a fogásból harcsapaprikás készülne, még egy hadsereg is jól lakna vele.

Kiss Ferenc a Pecaverzumnak adott interjújában elmondta, hogy május 30-án a kora esti órákban a nemesnádudvari Tőzeges-tóból akasztotta horogra Magyarország második legnagyobb harcsáját. A hal egészen pontosan 111 kilogrammot nyomott, ami mindössze két kilóval marad el a hazai rekordtól. A horgász azt is elmondta, hogy a hatalmas harcsát a mérlegelés és a közös fotó után visszaengedték a tóba, amit utólag megbánt.

„Visszaengedtük, de nem biztos, hogy jó ötlet volt, mert ezek nagyon sok halat fogyasztanak. Már rájöttem, hogy az ekkora harcsák ilyen vizekben nem kicsi károkat okoznak. Tettünk bele korábban gyönyörű, tenyeres sügéreket több millió forintért, és két hét alatt kiették az egészet"idézi a lap Kiss Ferencet, aki hozzátette, hogy nem tervezi bejelenti a fogást a Magyar Országos Horgász Szövetség rekordlistájára.

Harcsa kategóriában egyébként egy 113 kilós, 230 centiméteres példánnyal Kovács Gábor áll az élen, amit még 2010. május 10-én a Töröcskei-tónál akasztott meg.

HARCSAPAPRIKÁS EGYSZERŰEN >>>

  • 1 fej vöröshagyma
  • zsír
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk. fűszerpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • bors
  • 1 kg harcsafilé
  • 1 ek. liszt
  • 2 dl tejföl

Elkészítés:

  1. A harcsapaprikás elkészítéséhez először pörköltalapot készítünk: ehhez a felaprított vöröshagymát kevés zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk az aprított fokhagymát is.
  2. Meghintjük a fűszerpaprikával, alaposan elkeverjük, hogy a fűszer felolvadjon a zsírban. Ezután mehet hozzá a kis kockákra vágott paradicsom és paprika, amit sózunk, borsozunk. Legalább fél órán át kis lángon főzzük.
  3. Ezután rátesszük az előzőleg alaposan megmosott és felkockázott harcsát, és felöntjük kevés vízzel. Óvatosan összeforgatjuk, majd pároljuk fedő alatt kb. 20 percig.
  4. A lisztet a tejfölben simára keverjük, majd behabarjuk vele a harcsát, jól összeforraljuk.
  5. A harcsaprikást hagyományosan túrós csuszával tálaljuk.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss