RETRO RÁDIÓ

„Felsikoltottam, amikor megláttam, hogy a kislányom meghalt az apja karjaiban”





Az orvosok hazaküldték a kisbabát, hogy csak adjon neki az anyja lázcsillapítót.



Megosztás
Szerző: P. E.
Létrehozva: 2023.03.26.
Módosítva: 2023.03.26.
csecsemő

A londoni Lois Goodman és férje, Daniel alig várták, hogy megszülessen harmadik gyermekük. Úgy tűnt, a terhességgel nincs semmi gond, ám amikor 2016 szeptemberében megszületett Noa, a baba elkékült, és nehezen kapott levegőt. Azonnal az intenzív osztályra vitték, ahol öt hetet töltött. Agykárosodást diagnosztizáltak nála, majd hazaengedték a családjához.

kisbaba, kisgyermek, csecsemő, gyerek, anya, terhes, várandós,
Fotó: Pixabay.com

Öt héttel később Noa belázasodott, így azonnal a Barnet Általános Kórházba vitték. Ott azonban az orvosok azt mondták Loisnak, hogy adjon neki Calpolt (lázcsillapító), és vigye haza – Noa azonban két nappal később meghalt.

Lois elmesélte, hogy felsikoltott, amikor meglátta lányát férje karjaiban. Legidősebb fia, Loir, aki akkor négyéves volt, berohant, megfogta kishúgát, és azzal próbálta nyugtatni a szüleit, hogy azt hajtogatta: „Én Superman vagyok, meg tudom menteni.”

Lois és férje gyászterapeutához járt, hogy megbirkózzon a veszteséggel. Eközben jött rá az asszony, hogy ő is segíteni szeretne másokon, így életvezetési tanácsadónak tanult. 

„A lányom okkal volt ebben a világban. Ma nem lennék az, aki vagyok, ha ő nem érkezett volna közénk. Úgy éreztem, cserben hagytak az orvosok. De azt is elismerem, hogy minden okkal történik, és mindenki ott van, ahol lennie kell a tökéletes időben” – vallja most Lois.

„A harmadik trimeszterem óta éreztem, hogy itt valami baj van, de a vizsgálatok során nem találtak semmit. Aztán császármetszéssel világra hoztam Noát, aki furcsán sírt fel, de odaadták nekem. Egy nővér vette észre, hogy nem lélegzik és kékülni kezdett. Azonnal az intenzívre vitték. Ez óriási sokk volt a számomra.”

Amikor Noa belázasodott, abba a kórházba vitték vissza, ahol a korábbi vizsgálatokat végezték rajta. Ekkor azonban jószerével a babához sem értek, csak hazaküldték őket. A szülők megegyeztek, hogy másnap visszaviszik a kicsit a kórházba, de erre már nem kerülhetett sor, mert édesapja karjaiban este meghalt.

Ahogy ránéztem, tudtam, hogy elment. Felsikoltottam. Daniel még megpróbálta újraéleszteni, de nem sikerült. Loir bejött, megfogta és azt mondta, ő Superman, meg tudja menteni. De ekkor én már tudtam, hogy örökre elvesztettük. És ez megölt belülről. Mert én vagyok az édesanyja, de nem tudtam megmenteni.

Végül az élet gyógyította be a szívüket. 2020-ban ugyanis kiderült, hogy az akkor 40 éves Lois újra gyermeket vár. Végül egy egészséges kisbabának adott életet.

„Noa elvesztése ráébresztett arra, hogy mi a fontos. Egy ideig abban a buborékban voltam, hogy nem akartam foglalkozni a világgal, és amikor kiléptem belőle, kezdtem úgy érezni, hogy nem igazán érdekel, mit gondolnak mások. Rájöttem, hogy azt fogom tenni, ami jó nekem és a családomnak, és megpróbálom a legtöbbet kihozni az életből.”

 





 





Ezeket olvastad már?
Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

„Nem hittem a szememnek” -  Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

„Nem hittem a szememnek” - Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás