Majomhimlő gyanúja miatt vittek kórházba egy férfit

Bécs majomhimlő kórház fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Majomhimlő gyanújával szállítottak kórházba egy embert Ausztriában, nem sokkal később megerősítést is nyert, hogy a férfit valóban himlővírus fertőzte meg - jelentette vasárnap az ORF osztrák közszolgálati televízió.

"A himlőgyanús eset megerősítve" - tudatta a Twitteren a bécsi egészségügyi hatóság, hozzátéve, hogy miután kimutatták a szervezetében a vírust, és tünetei is vannak, kijelenthető, hogy majomhimlővel fertőződött meg.

"A gyanús esetként érkezett páciens laboreredménye megerősítette, hogy himlővírussal fertőződött meg. Annak megállapítása, hogy a himlővírus melyik fajtájáról van szó, még folyamatban van" - tudatta az APA osztrák hírügynökséggel Nina Brenner-Küng, a bécsi egészségügyi szolgálat szóvivője, hozzátéve, hogy minden valószínűség szerint majomhimlővel állnak szemben.

Majomhimlő gyanúja miatt vittek kórházba egy férfit Forrás: Shutterstock

A tájékoztatás szerint a 35 éves bécsi férfit éjszaka vitték kórházba, miután enyhe láza volt, az arcán pedig kiütések keletkeztek. A szóvivő elmondta, hogy a férfin bőrelváltozások láthatók és influenzaszerű tünetei vannak: az állapota stabil.

Az elmúlt napokban Európa több országában - köztük Belgiumban, Svájcban, Spanyolországban és Hollandiában - vettek nyilvántartásba majomhimlővel fertőzött embereket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.