RETRO RÁDIÓ

Ma kezdődik a Sziget Fesztivál! Igyekeznek úrrá lenni a portengeren a Sziget építői





Ma kezdődik Európa egyik legnagyobb fesztiválja Budapesten, ahová több száz ezer fiatalt várnak a világ minden tájáról. Az aszály a Szigetet is érinti: kiszáradt az aljnövényzet, az építők ádáz küzdelmet vívtak a portengerrel.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.08.10.
III. kerület indulhat a buli

Idén a korábbinál is nagyobb hangsúlyt helyeztek a Sziget Fesztivál szervezői arra, hogy fenntartható rendezvényt hozzanak létre. Ennek része a Green-sziget, ahol a látogatók vásárolnak egy fát. A Sziget területén, a III. kerület szomszédságában húzódó Galériaerdő menti részt az ott lévő védett flóra miatt lezárják a közönség elől.

Mindannyiunknak mindent meg kell tennünk, hogy hozzájáruljunk a globális felmelegedés korlátozásához szükséges átmenethez. Ezért a Sziget ajánlásokat is tesz arra, hogyan lehet környezettudatosabban fesztiválozni – magyarázta Kádár Tamás főszervező. – Arra buzdítjuk a látogatókat, hogy tegyenek fogadalmat, hogy maguk után kitakarítják a sátorhelyeiket. Mi több, aki rögzíti a fogadalmát, kikerül a nagyszínpad kivetítőjére, és Sziget-pólót vagy 2023-as bérletet nyerhet.

Fesztivál számokban

  • 76 hektáros területen lesz a buli.
  • 8000 ember építette fel a Szigetet.
  • 3000 négyzetméteres a nagyszínpad, 500 négyzetméteres játéktérrel.
  • 400 négyzetméteres LED-fal és mintegy 200 intelligens lámpa biztosítja a tökéletes látványt.
  • A Freedom színpad és a Ticketswap Partyaréna 25-25 ezer bulizót képes befogadni.
  • 23 kilométernyi kerítéssel vették körül a helyszínt.
  • 25 konténer, 1200 mobilvécé, 600 angolvécé, 500 zuhany áll a fesztiválozók rendelkezésére.
  • 1000 őr garantálja a biztonságot.
  • Naponta több mint 150 koncert, előadás és egyéb program lesz.
  • Szinte az összes aljnövényzet kiszáradt, ezért idén igyekeznek pormentesíteni, a fesztivál után pedig, ahol kell, ott füvesítenek is a rendezvény után Fotó: Bors
    A talajvédelem érdekében lefektettek 21 ezer négyzetméter méhsejtet, és további 8000 négyzetméter alumínium felületet is leraknak. Összehasonlításképpen: ekkora mennyiséggel akár 5, stadion méretű focipályát is le lehetne fedni Fotó: Bors
    Megszüntették a nagyszínpad melletti egyik komplett vendéglátótömböt, és az árnyékos, fás területen kialakítottak egy úgynevezett várakozó területet, ahol árnyékban várhatják be egymást a különböző társaságok tagjai Fotó: Bors

    Biztonságosan megközelíthető a Sziget Fesztivál

  • Az esemény ideje alatt közvetlen buszjárat közlekedik a budapesti Liszt Ferenc repülőtér és a Sziget (Óbudai-sziget) között.
  • A Sziget megközelíthető gyalogosan a 9-es és a 109-es busz Óbuda, Bogdáni út végállomásától, illetve a 34-es, a 106-os, a 134-es vagy a 226-os busz Kaszásdűlő megállóhelyéről.
  • A H5-ös HÉV megnövelt kapacitással, napközben sűrűbben jár; éjszaka a belváros felé Aquincumtól 10 percenként, a Batthyány tértől Szentendrére pedig óránként indul.
  • A Sziget Fesztivál előkészítő munkái miatt lezárták a budai alsó rakpart északi szakaszát és a K-hidat augusztus 17-én este 11 óráig. A rakpartot a Mozaik utca és a bevásárlóközpont között zárták le.
  • Nem lesz rumli a fesztiválon

    A III. kerületben lakóknak nem kell aggódniuk a rendetlenség miatt, ugyanis a szervezők gondoskodnak arról, hogy az esemény után is tisztaság legyen a környéken, ezért a területen szelektív gyűjtő kukákat helyeztek ki. Ugyanakkor visszaváltható poharakban kapják az italt a bulizók, így nem borítják majd műanyagpohár-halmok sem a Szigetet. A rendezvényen a környezettudatosság miatt az italhoz nem adnak majd szívószálat sem.

    Víz is kell, nem csak alkohol

    Melegben, bulizás közben is fontos a megfelelő folyadékfogyasztás, ami leginkább a vízivást kell, hogy jelentse. Ezért a Sziget szervezői a fesztivál egész területén ivóvízpontokat állítottak fel, amelyeket nagy vízcseppekkel jelölnek, és amelyek a jegyhez járó útlevélben és a Sziget applikáción keresztül is elérhetőek térképen.





    Ezeket olvastad már?
    Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

    Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

    Két halott Ferihegynél: Hét nepáli menekült el a rommá tört autóból

    Két halott Ferihegynél: Hét nepáli menekült el a rommá tört autóból

    Rettegnek a lakók Újbudán – lassan mindennap kioltanak egy életet

    Rettegnek a lakók Újbudán – lassan mindennap kioltanak egy életet

    Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól

    Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás