Órák múlva lecsap a vihar: hatalmas felhőszakadások vetnek véget a pokoli kánikulának

Forrás: MTI/Ujvári Sándor -
vihar felhőszakadás kettős fronthatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A pénteki kánikulát hamarosan elmoshatja az eső. Hatalmas viharok törnek be az országba nyugat felől. 

Ma eleinte csak fátyolfelhők lesznek az égen a többórás napsütés mellett, majd délutántól délnyugat felől erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar (egyelőre főleg a Dunántúlon). Heves zivatar is lehet szélviharral, jégesővel. 31 és 41 fok között alakul a hőmérséklet, délkeleten lesz extrém forróság - írja a Köpönyeg.

Forrás: MTI/Ujvári Sándor

A szervezetünket is megviseli a változás

Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A melegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus). A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.