II. Erzsébet brit királynő titok II. Erzsébet halála
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A néhai brit uralkodót hosszas betegeskedés után, életének 97., uralkodásának 71. évében, szeptember 8-án érte a halál Balmoralban, a királyi család nyári skóciai rezidenciáján. Most kiderült, hogy a királynő milyen szokásoknak köszönhette hosszú életét.

Szakértők szerint II. Erzsébet brit királynő főként egészségmegőrző rutinjának köszönhette hosszú életét, ami bárki számára könnyen elérhető.

Íme a legfontosabbak:

A néhai brit uralkodó minden reggel pontban 8:30-kor ült le elfogyasztani a reggelijét, ami általában teából, kekszből és reggelizőpehelyből állt.

Erzsébet királynő rajongott az állatokért, híres volt corgiimádatáról és a lovak iránti szeretetéről. Ez nemcsak a lelkére, de a szervezetére is jótékony hatással lehetett, orvosok szerint ugyanis a házikedvencek csökkentik a vérnyomást és a stresszt, kisebb valószínűséggel alakul ki depresszió, túlsúly, rák vagy diabétesz.

Lehullt a lepel! Ez volt II. Erzsébet királynő hosszú életének titka Forrás: AFP / Simon Dawson

A királynő szigorú étrendet követett, de a nassolástól soha nem fosztotta meg magát. A délutáni teája mellé mindig megengedett magának néhány lekváros miniszendvicset. A táplálkozási szakértők szerint nem hatékony, ha diétázás közben minden kényeztetést megtagadunk magunktól, sokkal hasznosabb, ha csak minimális mennyiséggel vétünk az elképzelt szabályok ellen.

Az uralkodó humora messze földön ismert volt, és számtalan olyan fotó készült róla hosszú élete során, amelyen boldogan nevetgél, ismerősei is vidám emberként emlékeznek meg róla. A humor pedig egyben az agy és a test gyógyszere is: javítja a közérzetünket, csökkenti a stresszt, fejleszti a szociális érzéket, és növeli a várható élettartamot - írja a Metropol.

Erzsébet imádta a természetet és igyekezett minél több időt a szabadban tölteni. A szakértők szerint a friss levegőn töltött idő köztudottan növeli a várható életéveink számát, ugyanis már azzal, hogy szabadtéren tartózkodunk, csökken a stresszhormonok termelődése, lassul a szívverésünk, alacsonyabb lesz a vérnyomásunk, miközben a biztonság- és jólétérzetünk növekedésnek indul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.