RETRO RÁDIÓ

A budapesti szemétválság a fővárosi vezetés és a milliárdos cégvezér felelőtlensége miatt tört ki - Videó!





A kukások tüntetnek, a szemét elönti Budapestet, miközben képtelen úrrá lenni a kedd reggel óta tartó válsághelyzeten Karácsony Gergely és a fővárosi vezetés. Ami nem is csoda, hiszen a Budapesti Közműveket évek óta a milliárdos Gyurcsány-fióka Mártha Imre irányítja, aki leginkább a saját luxuséletével van elfoglalva...



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.10.05.
szemét ügy

Kedd reggel óta tart a szemétügyi válsághelyzet Budapesten, amin Karácsony Gergely főpolgármester és a közművezér láthatóan képtelen úrrá lenni. A főváros felelőtlensége miatt kialakult helyzet egyik legfőbb oka, hogy Mártha Imre fővárosi közművezér személyében olyan ember vezeti a Budapesti Közműveket - amelyhez a szemétszállításért felelős Fővárosi Közterület-fenntartó is tartozik -, aki az elmúlt években többet foglalkozott a luxusautóival, jachtjaival és privát ingatlanbirodalmának kiépítésével, mint a céggel.

Két napja tiltakoznak a kukások, de a cégvezetés rájuk sem hederít... Fotó: Metropol

A közművezér harácsolását és magamutogató életmódját természetesen látják a cég dolgozói is, akiknek a havi 220-250 ezres fizetésükből gyakran nehézséget okoz az albérletük fenntartása és a mindennapi megélhetésük biztosítása. A szemét meg elönti Budapestet...

Nem viszi el senki a szemetet Budapesten

Ugyanakkor a Karácsony Gergely vezette főváros az ország leggazdagabb városa, a vidéki önkormányzatok mindennapos problémái a főpolgármester számára ismeretlenek. Ennek fényében még furcsább, hogy képtelen kezelni azokat a problémákat, amikre a regnálása alatt bőven lehetett ideje felkészülni.

Karácsony Gergely és kedvenc cégvezére, a közművezér Mártha Imre

Miközben Mártha Imre luxuséletével hivalkodik, Budapest hanyatlik

Mártha Imre tavaly bukott le azzal, hogy legalább 50 milliárdos ingatlanvagyont is rejteget az általa és a családja által tulajdonolt cégeken keresztül. A Gyurcsány-fiókának csúfolt cégvezért Karácsony Gergely főpolgármester ültette magas pozíciójába. Miközben a budapesti közműcégek teljhatalmú ura kérkedik sokmilliárdos vagyonával, a városvezetés Budapest lakóin és a melósokon spórol: leszerelik szemeteskukák ezreit és BKK-automaták tucatjait, a közműcégektől pedig kirúgnak egy csomó embert. Köztük egy háromgyermekes édesanyát is, akit, mint megrázó riportunkban beszámoltunk róla, Mártha Imréék még meg is aláztak…

A Gyurcsány-fióka vagyonát mestere is megirigyelhetné

Mártha Imrét nem véletlenül gúnyolják Gyurcsány-fiókának. Alig múlt 33(!) éves, amikor Gyurcsány benne látta meg a fantáziát, s rábízta Magyarország egyik legnagyobb cégét, a Magyar Villamos Műveket, ahonnan nem sokkal később három „abbamaradt” büntetőeljárással a háta mögött kellett távoznia. „Gazdag ember. Nagyon. (…) Én több Mártha Imrét szeretnék” – bukott ki Gyurcsány Ferencből nemrég az igazság Mártha Imrével kapcsolatban. Nem is mondhatott mást, miután kiderült, hogy a közműholding vezérének vagyonát akár ő is megirigyelhetné.

A milliárdosok nyaralóhelyén vett lakást, innen irányítja a szemétszállítást is

Mártha az amerikai milliárdosok egyik felkapott méregdrága nyaralóhelyén, Floridában, annak is egyik leggazdagabb részén, Naples városában is vett magának luxusingatlant a fővárosi közművek vezetője.

Az óceánparti Naples a szupergazdagok, az A-listás celebek és befolyásos politikusok kedvelt nyaralóhelye. Többek között van itt háza Nicole Kidman ausztrál-amerikai színésznőnek, a milliárdos amerikai író-sztárorvos Robin Cooknak és Rick Scott republikánus szenátornak is. De néhány év még itt élt a világsztár Donna Summer is. A Metropol szerkesztőségébe eljuttatott szerződés szerint Mártha egy olyan helyen vett ingatlant – beszédes módon fővárosi kinevezésével szinte egy időben, 2019 karácsonya előtt közvetlenül -, ahol a legolcsóbb lakás ára is átszámítva legalább 1 milliárd forint.

A naplesi ingatlanok átlagára egyébként 10-15 millió dollár körül van, azaz 3-4 milliárd forintba kerülnek. Több eladó ház ára ennek sokszorosa, akár az 50 millió dollárt is meghaladja, ami átszámítva több mint 20 milliárd forint. A mesébe illő floridai ingatlan értékét a Metropol által megkérdezett szakértők így beépítetlenül 3-4 millió dollárra, vagyis akár 1 milliárd 200 millió forintra becsülik. Árát még felfelé srófolja a „hajózhatóság”, illetve az óceán, a Mexikói-öböl közelsége.

Időközen kiderült, Mártha Imre nem csak egy luxusingatlant vásárolt magának Floridában, hanem egy óceánparti területen hamarosan egy reneszánsz villa építésébe is belekezd. A Metropolhoz eljuttatott információk szerint már kinevezett közművezérként is sok időt tölt Floridában, bizonyára innen is irányítani tudja a fővárosi szemétszállítást.

50 milliárdos titkos ingatlanvagyonnal rendelkezik a közműmilliárdos

Mártha Imre legalább 50 milliárdos ingatlanvagyon rejtett el egy általa irányított, a közvetlen családtagjaiból álló cégbe, melynek neve Lázár Houses. Az elérhető cégiratok szerint legalább 30 nagy értékű ingatlan van a fővárosi közműfőnök által vezetett cég tulajdonában, több budapesti, nagyon értékes helyen fekvő lakás, egy értékes veszprémi ingatlan, több tucat vidéki ingatlan, köztük nagy számban vidéki italboltok(!) is szerepelnek a cég nevén – és még ki tudja, mi...

Imádja a luxust a BKM vezérigazgatója

Karácsony Gergelyt láthatóan nem zavarja Mártha Imre hivalkodó luxusélete, és mostanra beláthatatlanná hízott vagyonával való dicsekvése, így a közművezér háborítatlanul folytathatja hivalkodó - az egyszerű ember számára inkább bicskanyitogató - életmódját. Íme néhány momentum - a teljesség igénye nélkül - a BKM vezérigazgatójának életéből, amelyekkel az utóbbi időben vagy ő dicsekedett el közösségi oldalain, vagy egyszerűen csak lebukott a harácsolás közben.

1. Luxusnyaralás jachtozással Costa del Solon, a világ milliárdosainak egyik kedvenc méregdrága partvidékén, egy alulöltözött hölgy kíséretében. Mártha a képhez ezt írta: “home office”.

2. Pihengetés 7 csillagos szállodában 10 napig Marokkóban egy újabb dekoratív hölgy társaságában. A Namaskar-palotában egyetlen éjszaka 1,6 millió forintba került, a közműcégek legtöbb dolgozója 5 év alatt sem keres ennyit.

3. A villája kertjéből: egy dühös dolgozó küldte el a Metropolnak ezt a képet, amit Mártha Imre posztolt ki saját svábhegyi villája kertjéből.

4. Saját balatoni vitorlása fedélzetén is készített egy félmeztelen, hivalkodó fotót - amit azonnal közzé is tett, hadd irigykedjen, akinek nem telik rá.

5. 1,9 milliót ér a Breitling luxusóra, ami a közművezér csuklóján megvillant az egyik képen.

6. 15 milliót ér a Hublot luxusóra, ami 18 karátos aranyból készült, és tényleg csak a milliárdosok engedhetik meg maguknak. Ez több pénz, mint egy átlagos budapesti közműcég-dolgozó többévnyi fizetése.

7. Egy sokmilliós elektromos szörfdeszka szerepel ezen a képen, az Onean spanyol szörfdeszka-gyártó vállalat termékeinek ára 2-3 millió forintról indul.

8. Egy százmilliót érő telivér angol ló nyergében is gyakorta fotózkodik a BKM vezérigazgató, amelyet Írországból hozott be. Az Apache Girl nevű angol telivér Mártha egy bejegyzése szerint az angol arisztokrácia híres lóversenyén, az ascoti derbyn is megállná a helyét. Ha ez így van, akkor a ló valóban megérhet 100 milliót is.

9. A tízmilliós Steinway zongorám a műkedvelő milliárdos gyakran saját maga szórakoztatja a baloldali elit tagjait, azokon a partikon, amelyeket svábhegyi villájában ad. A zongora ára használtan is 34 millió forint, újonnan pedig 50 millió forint körül kezdődik.

10. Egy 100 milliós Bentley luxusautó Mártha Imre egyik büszkesége, aki napközben vigyáz a látszatra: munkába a szolgálati Skodájáva jár.

11. Bentley-bögre a svábhegyi villa teraszáról: Mártha Imre munkatársainak először egy olyan dicsekvő poszt lett gyanús, amit a svábhegyi villa teraszáról tett ki a fővárosi közműcégek első számú vezetője. Ezen felfedeztek egy Bentley feliratú különleges bögrét, amihez csak a luxusautó márkakereskedésében lehet hozzájutni.

12. Körülbelül 2 milliárdot érhet a közművezér villája, amelyet az egyik leghírhedtebb maffiózótól, a meggyilkolt Prisztás Józseftől, illetve annak családjától szerzett meg. A svábhegyi luxusingatlanban jelenleg kizárólag ő maga lakik.

13. 300 milliót érhet a Balatoni luxusvilla, amit Alsóőrsön vett. A luxusnyaraló mérete több mint hivalkodó: nem kevesebb, mint 500 négyzetméteres.

14. Mártha Imre saját balatoni hajójának értéke egyéb vagyontárgyaihoz viszonyítva már szinte elhanyagolható. A Metropol által megkérdezett szakértők szerint legfeljebb 25-30 milliót érhet az egyedileg épített hajókülönlegesség.

15. Övé a balatonalmádi kikötő is! A fővárosi közművezér egy részvénytársaság révén elsődlegesen tulajdonolja és irányítja az ugyancsak több milliárdot érő balatonalmádi kikötőt is. A Vitorlás Kikötő Zrt.-nek ő az egyedüli önálló cégjegyzésre jogosult vezetője, a cég aranyrészvényese, és első számú tulajdonosa magánszemélyként, illetve az általa irányított ingatlan-cég, a Lázár Houses révén.





Ezeket olvastad már?
Anna csak ruhát szeretett volna a Shein-ről, azonban vér is járt a rendelése mellé – hátborzongató fotók!

Anna csak ruhát szeretett volna a Shein-ről, azonban vér is járt a rendelése mellé – hátborzongató fotók!

Holtan találták az 54 éves Zitát, egy férfivel találkozott halála előtt

Holtan találták az 54 éves Zitát, egy férfivel találkozott halála előtt

Bőröndbe tette kisfia holttestét az anya, évekig menekült

Bőröndbe tette kisfia holttestét az anya, évekig menekült

Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás