Farm VIP: Súlyos következményei lehetnek Szorcsik Viki vádaskodásának

Forrás:TV2 -
agresszió Vajtó Lajos megalázás Mischinger Péter Farm VIP Szorcsik Viki
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szorcsik Viki vádjainak akár komoly polgárjogi és büntetőjogi következményei lehetnek, és nem a megvádolt Mischinger Péter kerülne bajba.

Amióta elindult a Farm VIP idei évada, mindenki megismerhette Szorcsik Viki egy olyan oldalát, amelyről valószínűleg senki nem is gondolta volna, hogy létezik. A műsor első pillanataitól kezdve ő a generátora és főszereplője a hangos vitáknak. Korábban Nyertes Zsuzsa napjait keserítette meg, a héten pedig Mischinger Pétert, korábbi Exatlonost vádolta meg igencsak súlyos dolgokkal a kamerák kereszttüzében.

"Engem olyan szinten megalázott a nőiességemben egy férfi, hogy nekem innentől fogva nincs miről beszélgetni vele. Ezt a hangnemet nem lehet megengedni! Nem lehet az, hogy ilyen burkolt agresszióval csináljuk végig ezt a játékot és féljünk egymástól. Mert én eljutottam oda, hogy félek ettől az embertől! Attól, hogy akár fizikailag is bántalmazna..." - mondta Szorcsik Viki a szerdai farmgyűlésen. Vádjait a nézők, de a játékosok is hitetlenkedve hallgatták, hiszen Mischinger nem használt a vele folytatott vitában obszcén szavakat és soha nem lépett fel agresszívan sem vele, sem másokkal szemben.

Farm VIP, Szorcsik Viki Forrás:TV2

Ezzel szemben a színésznő mindezt már többszörösen is megtette a játék során, már szinte mindenkivel volt konfliktusa, akivel kapcsolatba került. Emellett felvétel tanúsítja, hogy miközben vállalhatatlanul ordibált, egy fahusángot hajított Péter felé.

"Aki ismer, tudja és remélem a nézők is látják, hogy én alapvetően elhatárolódom az ilyen viselkedéstől. Ebben a helyzetben sem szeretnék újabb gyűlöletcunamit gerjeszteni Szorcsik Vikivel szemben. Sajnos azt látom, hogy a kommentelők nagy része ugyanolyan obszcén hangnemet üt meg vele szemben, amilyet ő tett velem és többekkel szemben a játékban. Ennek pedig gátat kell szabni! Ez a viselkedés azt gondolom, semmiképpen sem megengedhető. Nem állítom, hogy a játék hevében belőlem nem szaladt még ki egy-két oda nem illő szó, de azt hiszem, van egy határ. Ennek ellenére sem szeretném bántani Vikit, aki inkább tanulhatna a viselkedése utóéletéből! Ezt a támadást még elbírta az arcom, és nem tervezek semmilyen ügyet kezdeményezni belőle, csak szeretnék elhatárolódni az effajta viselkedéstől. Tisztában vagyok vele, hogy amit rólam valótlanul állított, az rágalmazás és becsületsértés, de én ezen a ponton engedném el ezt a történetet. Azt viszont fontos kiemelni, hogy az effajta viselkedés megengedhetetlen" – nyilatkozta a Borsnak Mischinger Péter.

Forrás: TV2

A Bors megkereste dr. Lichy József ügyvédet, aki elmondta, Viki kijelentései nemcsak a jó hírnév megsértése, de a becsületsértés minősített esete is.

"Az, ami a műsorban elhangzott, már nem fér bele a véleményszabadság keretei közé, ez egészen biztos. A hölgy tesz egy tényállítást, mely szerint veszélyben érzi a fizikai épségét az úr miatt, miközben ha jól értem, ő semmilyen magatartásával nem utalt arra, hogy tervezne, vagy képes lenne erőszakosan fellépni vele szemben. Ahogy én látom, ez a becsületsértés minősített esete, hiszen a vádak nagy plénum előtt hangzottak el. Magánvádas eljárásban lehet büntetőpert indítani és az anyagi jóvátétel mellett akár 3 év szabadságvesztéssel is sújtható az, aki a rágalmazást elkövette" – jelentette ki az ügyvéd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.