Hihetetlen dologra bukkantak egy reptéri poggyászban: 29 millió forintot is érhet

Forrás: Shutterstock -
poggyász reptér aligátor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Repülőtéri poggyászból mentettek ki egy albínó aligátort a müncheni repülőtéren: a hüllőmentők hétfői közleménye szerint az állat azóta egy állatkertben talált otthonra.

A vámosok szeptemberben, a poggyászok röntgenvizsgálata során bukkantak az albínó aligátorra egy utas bőröndjében: az állat fóliába volt csomagolva. Az akkor mintegy egyméteres fiatal állat alig kapott levegőt. Amint kiszabadították, azonnal hüllőmenhelyre a vitték, mert nagyon rossz állapotban volt.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

A friss közlemény szerint gyógyulása után, január közepén a német szövetségi természetvédelmi hivatal (BfN) a hüllőt Észak-Rajna-Vesztfália egy állatkertjébe, a rheinbergi TerraZoóba vitték, az Opheliának elnevezett állat azóta hozzászokott az új környezetéhez. Az állatot egy üzletember rejtette el a bőröndjében. A vámhatóság szerint Ázsiában akár 75 ezer euró (29 millió forint) is lehet a ritka aligátor ára - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.