RETRO RÁDIÓ

Ferencvárosban mostantól kitolnak az albérlőkkel





Elindult az új rendszer, mostantól csak lakossági parkolási engedéllyel lehet esténként a IX. kerület bizonyos helyein megállni. Ha valaki jogosulatlanul foglalja ezeket a parkolóhelyeket, súlyos bírságra számíthat, még hétvégén is.



Megosztás
Szerző: P.P.
Létrehozva: 2023.03.20.
IX. kerület lakossági parkolás Ferencváros Budapest parkolás

Nehéz helyzetbe kerültek azok, akik eddig a IX. kerületben parkoltak, és nincs ott állandó lakcímük.

A FEV IX. Zrt. a türelmi időszak alatt figyelmeztette az autósokat – Fotó: Bánkúti Sándor

Szabálysértési bírság

Március 20-tól, azaz a mai naptól 10 000 forint szabálysértési bírsággal bünteti a ferencvárosi közterület-felügyelet azokat az autósokat, akik lakossági engedély nélkül este 6 és reggel 7 között a kizárólagos lakossági parkolóhelyeken hagyják autóikat a IX. kerületben

– közölte a ferencvárosi önkormányzat vasárnap az MTI-vel. Ezek az új szabályok a hétvégére is vonatkoznak!

A továbbiakban minden kizárólagos parkolási szakaszt kiegészítéssel ellátott várakozni tilos tábla jelez majd, amiket egyébként február 20-án helyeztek ki.

A kerületben február 20-án vezették be a kizárólagos lakossági parkolást, eddig türelmi időszakot tűztek ki, így csak figyelmeztették a rossz helyen parkolókat. Mostantól viszont a Haller utcától befelé eső Belső- és Középső-Ferencvárosban a helyi lakosok parkolási problémáinak enyhítésére nem parkolhat akárki a kijelölt parkolóhelyeken. Az érintett területen 4351 fizetős parkolóhely van, ebből 1205 darabot jelölt ki az önkormányzat kizárólagos lakossági parkolónak.

Csak az esti időszakokat érinti a változtatás, de hétvégén is

Ugyan reggel 7 óra és este 6 között ugyanolyan feltételekkel használhatja bárki ezeket a parkolókat, mint korábban, még a helyi lakók is felháborodtak az új parkolási szabályokon.

Felháborító! Mi lesz akkor, ha a rokonok meglátogatnak? Parkoljanak egy másik kerületben, vagy fizessenek bírságot?

– mondta lapunknak Klára, aki szerint bár az utóbbi időkben rengeteg parkolóhelyet vettek el a kerületi lakóktól, egyáltalán nem elfogadható, hogy emiatt szinte vendégeket sem tudnak majd fogadni.

A zöld rendszámú autókra is vonatkozik a szabályozás, az ilyen autók tulajdonosai is kell hogy rendelkezzenek a gépjárműre szóló lakossági engedéllyel, ha a kijelölt helyeken akarnak parkolni. A várakozási tilalmi időszak mostantól a hét minden napján érvényes.

Amikor februárban elkezdték kiszórni a figyelmeztetéseket, megírtuk, hogy még sok helyinek is baja van az új rendelettel. 

Aki nincs beregisztrálva itt, az hova fog állni? Mi van, ha valaki albérletbe költözik, vagy bútorokat vinnének fel? Nem fogja öt sarokra innen átpakolni. A környéken dolgozóknak se jó, mert nem nagyon tudnak máshol parkolni. Ezt meg kellene szüntetni, mert ennek nincs sok értelme így

– mondta például Noémi a Metropolnak.

Íme videónk a helyiek véleményéről:

 

Az albérlőkre nem gondoltak

Az új rendelet többek között ellehetetleníti azt a népes csoportot, akik tartózkodási címen, bérelt lakásban élnek a fővárosban. Mivel nem minden lakástulajdonos engedi meg a bérlőjének, hogy állandóra jelentkezzen be, így az itt élő albérlőknek nincs lehetősége a parkolási engedély kiváltására. Klára is ezt a problémát emelte ki nekünk:

A szomszédjaink albérlők. Velük nem tudjuk, mi lesz.

Budapesten egyre több problémát okoz a parkolás kérdése. A napokban egy helyi apróság – útfelújítás-felfestés – miatt robbant ki a neten egy „miniháború” a XIII. kerületi Visegrádi utcában. 

Íme egy hosszabb összeállításunk erről a problémakörről egész Budapesten: vagyis sok kerületben a kizárólagos parkolással akadályozzák az albérlők parkolását.

És íme összefoglaló cikkünk arról, hogy tavaly hogyan emelték meg drasztikusan a parkolási díjakat Budapesten, sokfelé este 10 óráig kiterjesztve a fizetési kötelezettséget.





 





Ezeket olvastad már?
Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás