RETRO RÁDIÓ

Ők a magyar sztárvilág legintelligensebb tagjai





A sztárok világában is akad kimagaslóan intelligens személy, akik magasan az átlag feletti IQ-val rendelkeznek. Ők azok a hírességek, akiknek elegendő lenne csak az eszük ahhoz, hogy könnyen megéljenek, de mégis a sikerhez vezető rögös útat választották.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.06.30.
intelligens sztárok

James Woods

Állítólag James Woodsnak van a legnagyobb intelligenciája a sztárok közül, hiszen bizonyos források szerint 180-184-es az intelligenciahányadosa. Akár a rendkívüli zsenik egyike is lehet ezzel a pontszámmal; az emberiség 0,2 százalékához tartozik eszerint. Woods egyébként eredetileg a rangos MIT-n tanult szemorvosnak.

Fotó: AFP

Nolan Gould

A Modern családban egy butácska fiút játszik, mégis Hollywood egyik legintelligensebb sztárjainak egyiket. Az ifjú színész, aki Luke Dunphyt játszotta a műsorban, a valóságban 150-es IQ-t tudhat a magáénak – legalábbis ő maga ezt állította egyszer Ellen DeGeneres show-műsorában. Valószínűleg igaz lehet egyébként az állítása, hiszen a Mensa tagja, és az iskolai tanulmányai során több osztályt gyorsítva végzett el, sőt ő már tizenhárom évesen kipipálta a GED-tesztet, ami körülbelül olyan, mint nálunk az érettségi.

Lisa Kudrow

A Büdös macska dal kitalálóját alakító Lisa Kudrow is megdöbbentően magas pontszámot ért el az IQ-tesztjén. A Jóbarátok Phoebe-je, ha nem színész lenne, akkor jelenleg biológusként, orvosi kutatásokat vezetne. Nem is véletlen, hiszen 154-es intelligenciahányadosa van és sokáig a fejfájáskutató édesapja mellett dolgozott. Közösen vizsgálták, hogy a balkezesek hajlamosabbak-e a klaszterfejfájásra, mint jobbkezes társaik.

Fotó: AFP

Mayim Bialik

Mayim leginkább az Agymenőkben alakított, Amy Farrah Fowler szerepe miatt vált híressé. A történetben egy neurobiológust alakít, de a legtöbb ember nem tudja, hogy Mayim nemcsak szerepet játszik, hanem ő valójában egy idegtudós, akinek doktorija van. Az ő IQ-ját nem lehet pontosan tudni, de az biztos, hogy 150–163 között mozog.

Sharon Stone

A hivatalos mérések szerint ugyanolyan magas az IQ-ja, mint Kudrow-nak, azaz 154, sőt valószínűleg még a Mensába is felvennék, de az oda tartozó tesztet sosem töltötte ki. Ötévesen már azonnal a második osztályt kezdte meg és tizenhat évesen le is érettségizett.

Fotó: AFP

Quentin Tarantino

Quentin Tarantino ismert rendező, forgatókönyvíró, színész és producer. Ezeken kívül ráadásul rendkívül okos is, 160-as IQ-ja van. Képességei ellenére 16 évesen otthagyta az iskolát és egy videótékában dolgozott egy ideig, ahol jelentős filmes tudásra tett szert. Mostanra Oscar- és Golden Globe-díjat is nyert, az amerikai független filmre nagyon nagy hatással volt műveivel.

Fotó: AFP

Molnár Anikó

Molnár Anikó is az emberiség azon szűk csoportjába tartozik, akik igen magas IQ-val rendelkeznek. Egy tesztből kiderült, hogy a szőke szépség intelligenciaszintje 132-es. „A pánikbetegségem miatt a mai napig rendszeresen járok pszichológushoz, vele készítettük el az úgynevezett MAWI-tesztet. Nem lepett meg az eredmény, 10-12 éve már csináltam egyet, annak csak egy-két ponttal volt rosszabb az eredménye” – mesélte a Borsnak a színésznő.

Fotó: Bors

Várkonyi Andrea

Még 2017-ben, műsorvezetőként vallotta be Andrea, hogy nagyon jól teljesített a teszten.

– A műsoromban szóba került az intelligenciateszt, és az egyik vendégem, aki pszichológusként volt jelen, adás után adott egy hivatalos tesztet, hogy töltsem ki kíváncsiságból. Otthon, tévé, gyerek, és a napi teendők közepette töltögettem. A pszichológus azt mondta, hogy mivel ezen a teszten a maximális eredményt értem el, szerinte menjek el a hivatalos Mensa-tesztre is, mert az magasabbat tud mérni. Nagyon büszke vagyok az eredményre: Mensa HungarIQa-tag lettem. Az intelligenciateszt eredménye szerint az emberiség legintelligensebb egy százalékába tartozom – ismerte be akkor Andrea.

Fotó: Bors

 





Ezeket olvastad már?
Legyőzte a gyilkos kór, elhunyt a népszerű énekes

Legyőzte a gyilkos kór, elhunyt a népszerű énekes

Szem nem marad szárazon: sírva ölelte egymást Lékai-Kiss Ramóna és szerelme a kézilabda-válogatott mindet elsöprő győzelme után

Szem nem marad szárazon: sírva ölelte egymást Lékai-Kiss Ramóna és szerelme a kézilabda-válogatott mindet elsöprő győzelme után

„Cuki Benike” – édes fotón mutatta meg kisfiát Szinetár Dóra

„Cuki Benike” – édes fotón mutatta meg kisfiát Szinetár Dóra

„Fülikém? Mi a baj?” – barátjáért aggódik Csuti, sírva jelentkezett be a TV2 sztárja

„Fülikém? Mi a baj?” – barátjáért aggódik Csuti, sírva jelentkezett be a TV2 sztárja

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás