RETRO RÁDIÓ

Lehull a lepel, ez II. Erzsébet királynő legfontosabb öröksége





II. Erzsébet 70 évig uralkodott, ez idő alatt számos lecke volt, amelyet megtanult és amelyet ő tanított családtagjainak, valamint a világnak.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.09.30.
tanulság

II. Erzsébet királynő nemcsak a szerencsének köszönhetően élt 96 éves koráig, hanem bizonyos hiedelmek és gyakorlatok szerint élte az életét, amelyek nemcsak testileg, de lelkileg és érzelmileg is megőrizték egészségét – írja a themindsjournal.com. Nézzük meg, milyen tanácsokat hagyott maga után!

https://www.pinterest.com/pin/799107527647672098/?mt=login

A tanulásnak nincs vége!

A királynő a koronázásától kezdve mindig ügyelt a kötelezettségeire és soha nem hagyta ki nyilvános elfoglaltságait. Készen állt arra, hogy a legnagyobb szeretettel, gondoskodással és érettséggel végezze munkáját. Az agy stimulációja és aktívan tartása fontos volt számára, elismerte a tanulás értékét és soha nem hagyta abba azt.

További fontos lecke, hogy egy meghatározott rutin követése nem negatív dolog, Nagy-Britannia uralkodója nem hozhat pusztán impulzív döntéseket. Számára az egyik aranyszabály az volt, hogy kövesse mindennapi rutinját, így a legtöbbet tudta kihozni a napjaiból. A Northwestern Medicine szerint a rendszeres szokások hiánya fokozott stresszhez, rossz időgazdálkodási készségekhez, helytelen étkezési szokásokhoz és nem pihentető alváshoz vezethet.

Nem baj, ha nem szeret mindenki!

Talán az egyik legfontosabb életlecke II. Erzsébet királynőtől, különösen manapság, amikor a közösségi média jelentős befolyásoló tényezővé vált. A királynőnek gyakran kemény döntéseket kellett hoznia, még azon az áron is, hogy feldühítette a hozzá közel álló embereket. Tudta, hogy ezt kell tennie és nem érdekelte, hogy mások mit mondanak róla. Természetes emberi tulajdonság, hogy boldoggá akarunk tenni másokat és örömet okozni nekik, de ha túl sokat törődünk azzal, hogy mások mit gondolnak rólunk, az felemészt.

Erzsébet királynő szerint mindenki okkal történik a földön és mindenkinek megvan a maga életcélja. Már kislány kora óta céltudatos volt, olyan erős, szorgalmas és kötelességtudó akart lenni, mint az édesapja. A királynő együttérzéséről és kedvességéről is ismert volt, amit az is jól mutat, hogy számos jótékonysági szervezetet támogatott. Minél kedvesebb vagy, annál boldogabb és egészségesebb leszel, ezt a kutatások is kimutatták.

Az uralkodó bejárta a világot és számtalan nyilvános vacsorán és társasági eseményen vett részt, mert a szerepe ezt megkívánta. Annak ellenére, hogy finom ételekkel és italokkal kényeztette magát, mindig mértéktartó volt. Szerette az egyszerű ételeket, néha pedig a bor- és ginkoktélokra sem mondott nemet, de megőrizte önuralmát. Ahhoz, hogy boldog és egészséges életet élhessünk, fontos a tápanyagban gazdag ételek fogyasztása, valamint a cukros és feldolgozott élelmiszerek korlátozása.

II. Erzsébet sok mindenen ment keresztül életében, számos botrányt látott hosszú uralkodása alatt. Érzelmeit azonban soha nem mutatta ki, emiatt sokan azzal vádolták, hogy hideg szívű, mert nem tudták, hogy hozzáállása többéves mentális edzés eredménye volt. A motiváció, a fegyelem, az optimizmus és az önbecsülés erősebbé és ellenállóbbá tehet az életben.

Szem előtt tartotta a mozgást is. Ezzel kapcsolatban nem követett szigorú rendszert, de ügyelt arra, hogy valamilyen fizikai tevékenység mindig szerepeljen a napi rutinjában. Rendszeresen sétált a palota területén vagy lovagolt. Ragaszkodott ahhoz, hogy azt csinálja, amit szeret és amihez éppen kedve van. A legtöbb ember fél az idő múlásától, pedig ez az élet szerves része. II. Erzsébet soha nem próbálta titkolni a korát és elfogadta az öregedés folyamatát.





Ezeket olvastad már?
Hoppá: Palvin Barbi nekivetkőzött, özönlenek a kommentek

Hoppá: Palvin Barbi nekivetkőzött, özönlenek a kommentek

Megműtötték a TV2 dögös énekesét

Megműtötték a TV2 dögös énekesét

Itt a friss lista, ők a világ leggazdagabbjai

Itt a friss lista, ők a világ leggazdagabbjai

A Next Top Model Hungary versenyzője döntést hozott: Az volt a taktikám, hogy nem fogom elolvasni a kommenteket

A Next Top Model Hungary versenyzője döntést hozott: Az volt a taktikám, hogy nem fogom elolvasni a kommenteket

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás