Nem keresik drónnal a kis Gergőt a rossz idő miatt - a TEK ideiglenes szünetet rendelt el

Fotó: Csudai Sándor -
Tolna TEK eltűnt gyerek időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról ma reggel beszámoltunk, egy Gergő nevű kisfiú tűnt el március 27-én, délután 5 órakor Tolna-Mözsön Temető utcai otthonukból. A viharos szél kicsapta a kaput, az óvodáskorú gyermek pedig egyszerűen kisétált rajta. 

A fiú egy betegség miatt nem tud beszélni, kézmutogatással kommunikál. A keresést nehezíti az erős szél és a hóesés.

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Komlósiné Kiss Anett elmondta, hogy az ország minden részéről érkeztek kutatócsoportok a kisfiú megtalálásáért folytatott akcióban. A helyi lakosok, polgárőrök, rendőrök és önkéntesek több százan csatárláncot alkotva, rengeteg kutya bevonásával keresik Gergőt.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) is kiveszi a részét a nyomozásból, drónokkal és egy rendőrségi helikopterrel segítve a kutatást. Jasenszky Nándor, a TEK szóvivője szerint éjszaka hőkamerákkal vizsgálták át a környéket. A Központ minden rendelkezésükre álló technikai eszközt bevetett,

azonban az erős szél miatt egyelőre le kellett állítani a drónos keresést. Ha a körülmények megfelelőek, ismét bevetik a légi eszközöket.

A keresés a környékbeli utcákban és az egész településen folyik, ideértve a lakóövezet mögött található erdős, mocsaras részt is – írja a 24.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.