Elhunyt a legendás színész: családja körében távozott az élők sorából

halál Toni Erdmann színész
76 éves korában meghalt Peter Simonischek osztrák színész, a több tucat díjjal jutalmazott Toni Erdmann sztárja - erősítette meg a médiaértesüléseket a bécsi Burgtheater kedden.

A színész keddre virradóra hunyt el bécsi otthonában, családja körében. Leghíresebb szerepét a 2016-ban bemutatott Toni Erdmann című német-osztrák filmben játszotta, amelyet Oscar-díjra is jelöltek a legjobb nemzetközi film kategóriában, és ugyan Oscart nem, de összesen 59 filmdíjat nyert.

Simonischek 2002 és 2009 között játszotta Hugo von Hofmannsthal Akárki című darajának főszerepét, több mint száz alkalommal, vagyis mindenki másnál többször alakította a gazdag embert, akit a halál lassan, de biztosan elragad. A színész 1946-ban született Grazban, hosszú karrierje alatt minden fontos szerepet eljátszott a német nyelvterületen - írja az MTI.

Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.