Az érdi apa azt kérte a fiától, szálljon be a rezsibe, ezért a fiú láncfűrésszel akart végezni vele

Forrás: Ügyészség -
láncfűrész Pest Vármegyei Főügyészség vádemelés anyagi helyzet gyilkossági kísérlet
A Pest Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki az édesapját azért akarta láncfűrésszel megölni, mert azt kérte tőle, hogy a házuk rezsiköltségének egy részét fizesse ki.

A vádirat szerint a férfi Érden a szüleivel és testvérével élt együtt egy családi házban. 2019-től a család anyagi helyzete megromlott, csak az anya jövedelmére számíthattak. Az elkövető és a sértett között a család megrendült anyagi helyzete miatt egyre gyakoribbá váltak a viták. 2021 őszén a sértett azt kérte a gyerekeitől, hogy 40-40.000 forinttal járuljanak hozzá a rezsiköltségekhez, ám fia ezt sérelmezte: kettejük között a viszony ezért tovább romlott.

2022. március 31-én az elkövető egyedül tartózkodott otthon, amikor úgy döntött, hogy édesapját egy láncfűrésszel megöli és a holttestét a kertben elássa. A férfi a láncfűrész üzemanyagtartályába benzint töltött, és a kertben várta apja megjelenését.

láncfűrész, emberölési kísérlet,vádemelés, ügyészség Forrás: Ügyészség

Amikor a sértett aznap délután hazaért, fia kezében lévő láncfűrészt beindította, majd megöléssel fenyegetve a sértett felé indult. A sértett a támadás elől hátrált, de háttal a földre esett. Ekkor a láncfűrész váratlanul leállt - az elkövető nem tudta, hogyan kell a szerszámot használni. A gyilkos szándékú férfi az eszközt újra beindította, s bár édesapja a földön hátrafelé csúszva próbált távolodni tőle, utolérte őt. Mivel a működésbe hozott fűrész motorja a láncot nem tudta forgásba hozni, így az elkövető csak a lánc fogazatával tudott a sértett combján, hasán és karján könnyebb sérüléseket okozni.

Amikor a láncfűrész újra leállt, a férfi ismét próbálta beindítani, amit kihasználva a sértett a kerítésen átmászva a szomszéd telekre menekült. Az elkövető a láncfűrészt végül be tudta indítani, és továbbra is megöléssel fenyegetőzve a sértett után ment, de a szomszédos ingatlanra már nem ment be, hanem az időközben odaérkező egyik rokona kérésének eleget téve a láncfűrészt leállította.

A férfi a helyszínen őt elfogó rendőrjárőröktől még megkérdezte, hogy ki van-e biztosítva a fegyverük, mert meg akarja ölni az édesapját.

A Pest Vármegyei Főügyészség közleményében azt írja, hogy az elkövető ellen előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.