II. Erzsébet brit királynő visszavonulás nyugdíj Sarolta hercegnő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hiába érkeznek folyamatosan a hírek arról, hogy romlik II. Erzsébet egészségi állapota, mégsem hajlandó lemondani a trónról. Bennfentesek szerint ennek legfőbb oka a dédunokája, Sarolta hercegnő lehet.

II. Erzsébet nemrég ünnepelte 96. szüetésnapját, és idén ünnepli uralkodásának 70. évfordulóját.

Az elmúlt hónapokban azonban leginkább arról lehetett olvasni, hogy romlik a királynő egészsége, ezért kénytelen volt visszamondani a legtöbb nyilvános szereplését, például a parlament megnyitóját.

Forrás: AFP/Isabel Infantes

Minden rémhír ellenére azonban úgy tűnik, nem mostanában fog lemondani a trónról, ennek az oka pedig Sarolta hercegnő lehet. Egy bennfentes szerint a királynő azért késleltetheti a trón átadását Károlynak, mert úgy látja, hogy a királyi család férfitagjai - Károly, András és Harry - az utóbbi időben csak botrányokat és problémákat okoztak. Sarolta viszont már 3 évesen is elvarázsolta az embereket, így dédunokái miatt kitart, ameddig csak tud - írja a Daily Star.

Azonban az is kiderült, hogy egy kutatás szerint minden harmadik brit úgy gondolja, hogy Őfelségének nyugdjíba kellene vonulnia, és átadnia a koronát Károlynak, aki legutóbb a parlamenti megnyitón is részt vett helyette.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.