Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Péksuli Szabival: így lesz tökéletes a húsvéti kalács

default user icon
MME
A kelt tésztának lelke van, mondják, és egy jó pék ennek kiváló ismerője. A Mindmegette sorozatában Szabadfi Szabolcs – vagy, ahogy az egész ország ismeri: Szabi, a pék a kenyér és a péksütemények évtizedek során gondosan feltérképezett lelkivilágának legmélyebb titkait osztja meg velünk, hogy soha többé ne kelljen közértben vennünk a pékárut! Most megmutatja, hogy készíthetsz háromféle húsvéti kalácsot egy tésztából.

Ha valaki ismeri az igazán finom péksütemények titkát, az nem más, mint Szabi, a pék, avagy Szabadfi Szabolcs. Húsvét közeledtével milyen más sütési titkot is oszthatna meg velünk, ha nem a legfinomabb húsvéti foszlós kalácsok receptjeit és elkészítését.

Nem is egy finom foszlós kalácsot sütött a Mindmegette olvasóinak örömére, hanem rögtön hármat. Egyik finomabb lett, mint a másik. Videós útmutatása és receptjei alapján készíthettek tojással töltöttet, mandulával megszórtat vagy aszalt gyümölcsökkel gazdagított kalácsot.

Süssétek idén húsvétkor a legfinomabb és tökéletes péksüteményt Szabi segítségével!

Hozzávalók a húsvéti kalácshoz:

  • 75 dkg liszt (BL55)
  • 3,75 dl langyos tej (min. 2,8%)
  • 7,5 dkg puha vaj
  • 12 dkg cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1,5 dkg finom szemű tengeri só
  • 4 dkg friss élesztő
  • 1 db narancs finomra reszelt héja

A kenéshez:

  • 1 db tojás
  • 1 ek. tej

Az ízesítéshez:

  • 5 dkg aszalt áfonya
  • 5 dkg aprított pisztácia
  • 5 dkg szeletelt mandula
  • 3 db fürjtojás

Így készülnek a húsvéti fonott kalácsok:


 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss