Erőss Zsolt özvegye Suhajda Szilárd tragédiájáról: "Halálával egy teljes életet élő emberrel lett kevesebb a világban"

Mount Everest Erőss Zsolt Sterczer Hilda Suhajda Szilárd
Napok óta rengetegen szorítottak Suhajda Szilárd hegymászó életéért. A legjobb nepáli hegyivezetőkből összeállított keresőcsapat azonban emberfeletti munkája ellenére sem találta meg a sportolót a Mount Everesten. Órákon át kutattak a Hillary-lépcső bővebb területén, ahol a hegymászót utoljára életben látták, de szombaton délután feladták a keresését. Bár vannak, akik bíznak még a csodában, szinte semmi esély arra, hogy Szilárd életben van. A tragédia kapcsán Erőss Zsolt, özvegye, Sterczer Hilda a közösségi oldalára posztolt, mintegy válaszolva sok ezer kommentelőnek. Zsolt 45 éves korában társával, Kiss Péterrel együtt 2013-ban a Kancsendzöngán halt meg. 

"Mi is az élet?
Suhajda Szilárd már nem jön haza a Mount Everestről, ezzel sok kérdést hagyva maga után. Az egyik ismétlődő kérdés: Miért megy oda? E mögött valójában vád húzódik: Micsoda felelőtlenség! Meghalni egy hegyért!
Álljunk meg itt egy pillanatra és gondoljunk bele: Mi itt élünk, vagy inkább mindennap meghalunk?
Hajtunk a mókuskerékben, nap, mint nap, rohanuk, gürizünk, szaladunk, csináljuk, ami hasznos. Miközben észre se vesszük, hogy közben épp az Életünket veszítjük el. Napról, napra, és még csak nem is tudunk róla.
Nem jut idő az egészségre, a családra, a kultúrára, a kedvelt hobbira, a barátokra, a közösségre, önmagamra.
Fizikailag ugyan élünk, de azt életet éljük, amit élni szeretnénk?
A hegymászó él. Igazán él. Tudja, mire hivatott, és ezt felvállalva mindennap valóságos életet él. Valós kihívásokkal szembesül, tisztában van a kockázattal és számol vele.
Suhajda Szilárd halálával egy teljes életet élő emberrel lett kevesebb a világban" - írta Sterczer Hilda, akinek aktív közreműködésével vitte filmre - Magasságok és mélységek címmel - Csoma Sándor Erőss Zsolt történetét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.