Szörnyű tragédia: dezodorral fújta be a takaróját, reggelre elhunyt a 14 éves lány

Forrás: Thinkstock -
halál autista tragédia dezodor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az autista Giorgia Green azért fújta be a takaróját dezodorral, mert az édesanyja illata nyugtatóan hatott rá.

A 14 éves brit lány abba halt bele, hogy aeroszolos dezodort lélegzett be -írja a BBC cikke alapján a Szeretlek Magyarország. A szülők most azt szeretnék elérni, hogy a gyártók felhívják a figyelmet a termék veszélyeire, és tüntessék fel a csomagoláson.

Giorgia Greent a szülei tavaly május 11-én holtan találták a szobájában.

A gyermek apja, Paul Green a lapnak elmondta, hogy a kislány autista volt, édesanyja dezodorának illata azonban megnyugtatta, ezért fújta be a takaróját, amivel aztán betakarózott.

Forrás: Thinkstock

A halottkém vizsgálata szerint a kislány halálát szívmegállás okozta, és ez összefüggésben volt a belélegzett dezodorral. A szülők most adományokat gyűjtenek, hogy felhívják a figyelmet az aeroszolok belélegzésének veszélyeire, hogy a tragédia ne ismétlődhessen meg

„Az emberek nem tudják, milyen veszélyes lehet ezeknek a dezodoroknak a tartalma. Szeretnénk, hogy senki másnak ne kelljen keresztülmennie azon, amit mi átéltünk. Nem akarjuk, hogy a lányunk halála hiábavaló legyen"

- mondták a szülök a lapnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.