Így szárítsd meg a hajadat, hogy egészséges és fényes legyen!

Young woman blow drying her hair in bathroom, hajszárítás
Getty Images/iStockphoto - gpointstudio
szakértelem frizura haj hajszárítás
Sokan arra esküsznek, hogy az a legjobb, ha hagyják maguktól megszáradni a hajukat. Vannak, akiknek ez beválik, de sok esetben elengedhetetlen a hajszárító használata, amivel csodás eredmény érhető el. Persze, csak ha jól csináljuk!

Mi kell a szakszerű hajszárításhoz? 

  • Használj kifejezetten nedves hajra készült úgynevezett bontókefét, hogy minimalizáld a töredezést.
  • A klasszikus hajkefe sem hiányozhat, ami a szárítás során lesz hasznodra
  • A hővédő megvédi a hajat a felforrósodott eszközöktől.
  • Balzsam
  • Csatok, hogy eltűzd a frizurád egy részét, amivel éppen nem foglalkozol.
  • Hajszárító szűkítővel, amivel a kívánt helyre koncentrálhatsz. 
  • Hajlakk vagy fixáló

Azt mindannyian tudjuk, hogy a hajvasalással ártunk, de azt talán kevésbé, hogy még alvás közben is roncsolhatjuk a tincseinket. A szakértő elárulta, mit ne csináljunk, ha egészséges hajkoronát szertnénk.

Így készítsd fel a hajad a szárításra

Általában a legjobb megvárni, amíg a haj legalább 50-80 százalékosan megszárad, így kevesebb ideig kell hőhatásnak kitenni a tincseket. A hővédő így is elengedhetetlen: vékony szálú hajra volumennövelőt, göndörödő hajra kiegyenesítőt használj.

Mit tehetsz az extra fényes hajért? 

Vidd fel a fixáló sprayt egy kefére és oszlasd el egyenletesen a hajadon. Ha extra tartást szeretnél a töveknél, az ujjaidat is használhatod a fixáláshoz. Arra azonban figyelj, hogy ne használj túl sok lakkot, mert elnehezíti és lelapítja a tincseidet - javasolja a Goodhousekeeping.

A hajmosás időigényes feladat, de elengedhetetlen az egészséges hajhoz. A híres fodrász Jonathon Van Ness szerint az emberek nagy része rossz rutint követ a hajápolást illetően és azt is elárulta, hogyan kellene


 

 


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.