Hivatalos: elmarad az augusztus 20-i parádé

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
légiparádé augusztus 20. tűzijáték
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A várhatóan kedvezőtlen időjárási körülmények miatt a Magyar Honvédség szakértőinek döntése értelmében elmarad a szombat délelőtt 9 órára tervezett légiparádé – közölte az augusztus 20-i nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője augusztus 19-én, pénteken az MTI-vel.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár közleménye szerint a pénteki délutáni-esti programokkal kapcsolatban szükséges lépésekről a 16 órakor rendelkezésre álló meteorológiai adatok fényében születik döntés.

Az augusztus 20-i légiparádé főpróbája - 2022.08.15., Budapest Fotó: Csudai Sándor - Origo

A szombaton 21 órakor kezdődő tűzijátékról az operatív törzs a szombat 12 órai ülését követően fog döntést hozni.

Az operatív törzs szombat reggel 7 órától folyamatosan ülésezik, figyelemmel kíséri az időjárási helyzet alakulását, és ha szükséges, dönt a szabadtéri rendezvények biztonságos megtartásához szükséges lépésekről. A szombat reggel 8 órakor kezdődő állami díszünnepséget és a tisztavatást az eredeti terveknek megfelelően megtartják.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek délelőtt az MTI-vel azt közölte, hogy

zivatarok is befolyásolhatják az augusztus 20-i ünnepi programokat, és azt kérték, aki kilátogatna a rendezvényekre, kövesse az időjárás alakulását, illetve a veszélyjelzéseket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.