Újabb rekordot döntött meg a világ legmagasabb nője

Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Ahmet Ozler -
a világ legmagasabb nője rekord Rumeysa Gelgi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 25 éves törökországi Rumeysa Gelginek van egy ritka genetikai betegsége, a Weaver-szindróma, ami miatt jelenleg ő a legmagasabb nő a bolygón. Most a Guinness-rekordok szerint három új rekordot is megdöntött.

Három új világrekordot is felállított a 25 éves, 215 centiméteres Rumeysa Gelgi, akinek a magasságát a Weaver-szindróma okozta. Korábban már ő lett a világ megmagasabb tinédzsere, most pedig gyarapította a rekordjai számát - írja a Daily Star.

Rumeysa Gelginek van egy ritka genetikai betegsége, a Weaver-szindróma, ami miatt jelenleg ő a legmagasabb nő a bolygón Forrás: Anadolu Agency via AFP/2015 Anadolu Agency/Ersin Turan

11,2 centiméterrel neki van a leghosszabb ujja, és 59,90 centiméterrel neki van a leghosszabb háta a nők között a világon. Emellett ő rendelkezik a legnagyobb női kézzel is, jobb keze 24,93 centiméter, bal keze 24,26 centiméter.

Rumeysának ritka genetikai állapota miatt instabil a járása, és esetenként nyelési vagy légzési nehézségek is felléphetnek nála. Általában kerekesszéket használ, de rövid ideig keret segítségével is tud közlekedni.

Rumeysának ritka genetikai állapota miatt instabil a járása Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Ahmet Ozler

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.