RETRO RÁDIÓ

Komár László lánya nem kaphatja meg a jogos örökségét





Komár László tíz évvel ezelőtt elkészített három darab, egyenként 80 perces felvételt, amit lányának címzett. A hagyatékot azonban nem találják, lehet, őrzője sírba vitte a titkot.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.09.26.
különös hagyaték

A hanghordozókat a keresztapára, Stark Ferencre bízta, azonban nem minden alakult a tervei szerint... A 67 éves korában, 2012-ben elhunyt legenda: Komár László féltve őrzött hagyatékot hagyott hátra lányának. Kikötötte, hogy Karolina a magnókazettákat csak 18 éves korában kaphatja meg: 2022. október 15-én. Az énekes leg­utolsó, legnagyobb szerelme, Krisztina karjaiban hunyta le örökre a szemét, miután hosszú betegség után legyőzte őt a gyógyíthatatlan kór. Már tíz éve, hogy nincs köztünk, alakját mégis mind a mai napig titkok övezik.

Barátjához fordult segítségért

Botrányokkal teli életét, nősüléseit évekig szajkózták a bulvárlapok, a kislányáról azonban, akit csupán nyolcévesen hagyott itt, azóta semmit sem lehet tudni. Karolinát édesanyja, Erzsébet, Komár negyedik felesége féltve óvta, és óvja ma is a nyilvánosságtól. A legendás énekes halála előtt Karolina keresztapjához, Stark Ferenchez, egykori zenészbarátjához fordult, hogy őrizzen meg egy csomagot, melyet a kislányának szánt, és melyet ő már nem fog tudni átadni neki. A zenész tragikus halála után ez a kis csomag feledésbe is merült. A kislány időközben felnőtt, és a csomagra írt utasítások szerint az átadásra idén, október 15-én, a lánya 18. születésnapján kerül sor.

Az énekes a hanghordozókat a keresztapára, Stark Ferencre bízta – Fotó: Bors

Üzenet a múltból

A kazettákat rejtő pukkanós zacskón található szövegben ez állt: „Komár Karolina kezeihez. 2012. 02. 28.” – írta saját kezűleg a zacskó tetejére utolsó kívánságát az énekes, aki még abban az évben elhunyt, és magával vitte a lányának szánt örökség titkait. A hordozók tartalma ismeretlen, mindmáig titok övezi, hogy hanganyagot rejtenek, vagy talán valamiféle utolsó, a sírból szóló személyes üzenetet imádott lányának.

„Februárban Laci már biztosan tudta, hogy meg fog halni, ezért megkért, hogy őrizzem meg a kazettákat Karolina 18. születésnapjáig. Így tehát 2022. október 15-ig őrzöm, és nem adom oda azokat senkinek” – mesélte a Borsnak eltökélten tavaly lapunk megkeresésére Ferenc, aki 27 évig Komár barátja és zenésztársa volt. – „Nagyon titokzatos volt, nem árulta el pontosan. De azért sejtéseim vannak: szerintem Karolina örökségét hordozzák” – mesélte tavaly ilyenkor a zenészbarát lapunknak a titkos szemelvényekről, és hozzátette, hogy minden ki fog derülni egy éven belül.

A Bors megkeresésére tavaly még megmutatta a kazettákat Stark Ferenc – Fotó: Bors

Rengeteg a kérdés

Minden a terv szerint alakult sokáig: Stark Ferenc tavaly a Bors megkeresésére megmutatta a mikrokazettákat, és felidézte a barátja viccelődő szavait is.

„Csak a nőknek ne add oda, csak nekik ne!” – mesélte 2021 novemberében Ferenc, és hozzátette, hogyha eljön az idő, intézkedik, hogy kizárólag a lányhoz jusson el az örökség. Egy dologgal nem számolt az ikonikus zenész: mi lesz, ha nem jutnak el a kazetták időben Karolinához? Sajnos a sors ezúttal nagyon rosszkor szólt közbe, ugyanis a felvételek, és így Karolina misztikus hagyatékának őrzője, Ferenc pár hónapja, hosszas betegeskedés után elhunyt – tudta meg a Bors egy nevét elhallgató jó baráttól. Ferenc a sírba vitte a titkos kazetták hollétét.

Rengeteg a megválaszolatlan kérdés: ki gondoskodik immáron erről a hagyatékról? Vajon Ferenc élete végén még időben el tudta-e intézni a rábízott fontos feladatát? Komár László mit mondott fel a kazettákra, mit üzen kislányának a sírból?

Stark Ferenc lehet, sírba vitte az énekes örökségének titkát – Fotó: Bors

 





Ezeket olvastad már?
Katalin hercegné mindig is Diana útját járta, videón a bizonyíték

Katalin hercegné mindig is Diana útját járta, videón a bizonyíték

Gondoltad volna? Nagyot fordult a világ a Sztárban Sztár leszek! énekesével

Gondoltad volna? Nagyot fordult a világ a Sztárban Sztár leszek! énekesével

Mint egy igazi hercegnő – Berki Mazsi megmutatta, milyen fantasztikusan néz ki estélyi ruhában

Mint egy igazi hercegnő – Berki Mazsi megmutatta, milyen fantasztikusan néz ki estélyi ruhában

Újabb részletek láthattak napvilágot Katalin hercegné betegségét illetően

Újabb részletek láthattak napvilágot Katalin hercegné betegségét illetően

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás