Megtilthatják a szülőknek, hogy posztolják gyermekük fotóját a közösségi médiában

Forrás: 123rf.com -
korlátozás szülői jogok posztolás Franciaország kisgyermekek védelme törvényjavaslat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A boldog és büszke szülők örömmel osztják meg gyermekeik képeit a social media platformokon. Ennek vethet véget egy új törvényjavaslat, mely most került a francia honatyák elé.

A francia törvényhozás alsóháza már elfogadta azt a jogszabályt, mely szerint a bíróságok megtilthatják a szülőknek, hogy képeket osszanak meg a közösségi médiában saját gyermekeikről. A törvény szövege alapján a szülők együttesen felelnek a gyermek képmáshoz való jogáért, és ha az egyikük nem ért egyet a posztolással, akkor a másik szülő eltilthatja ettől a tevékenységtől.

Illusztráció Forrás: 123rf.com

A szülők emellett elveszíthetik a gyermek képmása feletti rendelkezés jogát, ha a megosztásaikkal megsértik a gyermek méltóságát. A jogszabályt benyújtó Bruno Studer szerint az a törvény célja, hogy megmutassa a fiataloknak, hogy a szülőknek nincs abszolút joguk azt tenni a gyerekek fotóival, amit akarnak.

– idézte a képviselő szavait az Index a Daily Mail cikke nyomán.

Ahhoz, hogy a javaslat törvénnyé legyen, még a szenátusnak is rá kell bólintania, majd pedig a francia elnöknek is ki kell hirdetnie.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.