2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

A gyurcsányisták reagáltak Kövér László szavaira

A Demokratikus Koalíció (DK) még nagyon sokszor és nagyon sok felszólalásban fogja elmondani, hogy törvénytelennek tartja a kormányt - közölte csütörtöki online sajtótájékoztatóján a párt frakciószóvivője.

  • A gyurcsányisták reagáltak Kövér László szavaira

Kálmán Olga felidézte, hogy Kövér László házelnök a hét elején azt mondta Gyurcsány Ferencnek egy napirend előtti hozzászólása után, hogy a DK frakcióvezetőjének ez volt az első és az utolsó olyan felszólalása, amelyben törvénytelennek nevezhette a kabinetet.

Kövér László így intette rendre Gyurcsány Ferencet

Az ellenzéki képviselő leszögezte, az országgyűlési képviselőket megilleti a véleményszabadság, amit az alaptörvény, az országgyűlési törvény és a parlamenti házszabály is világosan rögzít. Kövér László nemhogy nem szabadhat ki büntetést egy neki nem tetsző vélemény miatt, de még a szót sem veheti el ilyen okból - szögezte le Kálmán Olga.

A frakciószóvivő hangsúlyozta, a csütörtöki házbizottsági ülésen politikusuk, Vadai Ágnes, mindezt elmondta a házelnöknek, és azt is világossá tette, hogy a DK "senki kedvéért nem fog öncenzúrát gyakorolni".

Kálmán Olga ismertetése szerint Kövér László erre azt felelte, hogy az Országgyűlés méltóságának megsértéseként értékeli, ha a DK törvénytelennek nevezi a kormányt. A frakciószóvivő úgy fogalmazott: így néz ki a gyakorlatban, ha a "megszállók" nyíltan megtagadják az olyan jogállami alapvetéseket, mint a hatalmi ágak szétválasztása, ugyanis a kormány nem egyenlő a parlamenttel.

A házelnök azt is kilátásba helyezte, hogy Btk.-módosítást kér azért, hogy számítson az alkotmányos rend megdöntésére irányuló kísérletnek az, hogy a DK szerint az "Orbán rendszer összeomlása után feles többséggel is alkotmányozni kell a jogállam helyreállításáért" - közölte Kálmán Olga.

A Fidesz közleménye

A hatalom a népé. Ez a törvény - Reagálás Kálmán Olga (DK) nyilatkozatára

A hatalom a népé. Ez a törvény, ez a demokrácia. A magyar nép akkora nemet mondott a Gyurcsány vezette baloldalra, hogy az még ma is, a Holdról is látszik.

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kiadó: Fidesz

MTI - OS

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az ügyészség megcáfolta Magyar Péter állítását + videó

Az ügyészség megcáfolta Magyar Péter állítását + videó

Egyetlen irat sem tűnt el az úgynevezett Völner–Schadl-ügyben - jelentette ki a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője. Fürcht Pál főügyész - Magyar Péter nevének említése nélkül - elmondta: többször megfogalmazták az ügyészséggel szemben azt a vádat, hogy tények lettek kihúzva a vádiratból.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!