A Barca lépésének a Real szurkolói aligha fognak örülni

Több mint két hónap múlva lesz a Barcelona és a Real Madrid elődöntőjének visszavágója a Király-kupában a Camp Nou stadionban, de a gránátvörös-kékek már nagyon készülnek az újabb El Clásicóra. A honlapjukon az ősi rivális szurkolóinak üzentek.

Magyar Nemzet
2023. 02. 03. 10:33
null
Supporters cheer before the start of the Spanish Super Cup final football match between Real Madrid CF and FC Barcelona at the King Fahd International Stadium in Riyadh, Saudi Arabia, on January 15, 2023. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP) Fotó: AFP

Több mint két hónap múlva lesz a Barcelona és a Real Madrid elődöntőjének visszavágója a Király-kupában a Camp Nou stadionban, de a gránátvörös-kékek már nagyon készülnek az újabb El Clásicóra. A honlapjukon az ősi rivális szurkolóinak üzentek.

A spanyol klubfutball csúcsmeccséből nem lesz hiány ebben az idényben. A Barcelona és a Real Madrid már két El Clásicót megvívott egymással (a La Ligában a fővárosi csapat nyert 3-1-re, a szuperkupa döntőjében pedig a katalánok ugyanilyen arányban), de még további három egymás elleni mérkőzésük is lesz. Egy a bajnokságban, valamint kettő a Király-kupában. Az első randevú március 2-án lesz, de a gránátvörös-kékek már az utolsóra, az április 5-én megrendezendő meccsre készülnek. A Király-kupa elődöntős párharcának visszavágója a Camp Nouban lesz, ahol a Barca honlapján közzétett üzenet szerint a királyi gárda szurkolói nem kívánt vendégek lesznek. Persze csak a hazai szektorokban.

A közlemény szerint a Barcelona drukkerei közé nem engedik be a Real Madrid szurkolói ruházatát viselő személyeket, és egyébként is átültethetik, esetleg elküldhetik az ilyen öltözékben lévő nézőket – anélkül, hogy a jegyük árát megtérítenék. Barcelonában hasonló terveket gyártottak a Real Sociedad elleni Király-kupa-negyeddöntő előtt is, végül azonban békén hagyták az ellenfél szurkolóit.

A spanyol kupasorozatban nincs megszabva, hogy mennyi jegy jár a vendégek drukkereinek. Ebből lett is aztán bonyodalom, mert a Real Madrid a közelmúltban mindössze 334 jegyet biztosított az Atlético támogatóinak a 81 ezer férőhelyes Santiago Bernabeuban, amit természetesen a városi rivális nem nézett jó szemmel.

A katalán klubnál óvatosak, ha a jegyek eladásáról van szó, mivel tavaly az Eintracht Frankfurt szurkolói túljártak a hazaiak eszén, és harmincezer német szurkoló tömörült be Xavi csapatának szentélyébe a szezonbérlettel rendelkező Barca-drukkerek helyett. A legközelebbi hazai Európa-liga-mérkőzésükön, a Manchester United elleni rangadón mindenképpen szeretnék elkerülni, hogy hasonló helyzetbe kerüljenek, ezért megváltoztatták a jegyvásárlási feltételeket.

Borítókép: A Barcelona és a Real Madrid szurkolói nem férnek majd meg egymás mellett (Fotó: AFP/Giuseppe Cacace)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.