2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sport

A német labdarúgó-válogatott korábbi játékosa szerint Flickkel nincs esélyük az Eb-n

A német labdarúgó-válogatott és a Liverpool korábbi középpályása, Dietmar Hamann élesen kritizálta Hansi Flick szövetségi kapitányt a németek Belgiumtól elszenvedett 3-2-es veresége után és annak a véleményének adott hangot, hogy meneszteni kell a szakembert.

  • A német labdarúgó-válogatott korábbi játékosa szerint Flickkel nincs esélyük az Eb-n

A Liverpoollal 2005-ben Bajnokok Ligája-győztes, míg a Nationalelffel 2002-ben világbajnoki második Hamman, aki jelenleg a Sky TV szakkommentátoraként dolgozik, a dpa hírügynökségnek nyilatkozva árulta el lesújtó véleményét Flickről.

"Ezt nem folytathatjuk így tovább! Már a katari világbajnokság után is elmondtam, nem látom az okát, hogy miért kellene vele folytatnia a válogatottnak" - mondta a 49 éves szakember. - "Ha bárki elhiszi, hogy akár a legkisebb esélyünk is van az ő irányításával megnyerni jövőre a hazai Európa-bajnokságot, akkor az ámítja önmagát. Ezzel az edzővel nem leszünk Európa-bajnokok!"

Hamann úgy véli, hogy a belgák elleni keddi barátságos meccsen a válogatott időnként ijesztően gyengén játszott, és nem ért egyet a kapitánnyal, valamint a játékosokkal, akik úgy nyilatkoztak a meccs után: biztató jel, hogy az első tíz percben kapott két gól után feljavult az együttes játéka.

"Akkor jobban játszani, amikor már a meccs elúszott, olyasmi, amire bármelyik csapat képes. Akkor, amikor az ellenfél visszaáll, vagy a legjobbjait lecseréli" - nyilatkozta Hamann, hozzátéve, hogy a belgáknak már 4-0-ra vagy 5-0-ra vezetniük kellett volna, amikor változott a házigazda németek játéka. - "Érdekelne, hogy mi most az elvárás nálunk? Össze vagyunk zavarodva, de majd azt mondjuk, minden rendben. Ebben a felállásban semmi sem lesz jobb."

Hamann, aki a válogatottban 59-szer szerepelt, hozzátette: szerinte eljött az ideje, hogy az idősebb futballistáktól - mint Manuel Neuer, Thomas Müller és Ilkay Gündogan - elköszönjenek a nemzeti csapatnál.

BORÍTÓKÉP: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!