Elszakadt a magyar úszónő ruhája a verseny előtt a hazai vb-n

A budapesti vizes vb magyar szempontból legcsendesebb délelőttjét rendezték pénteken: az öt magyar indulóból senki sem döntőesélyes, az előfutamokból pedig egyedül Senánszky Petra jutott tovább, aki be akarja „szöktetni” az édesapját a Duna Arénába. Sztankovics Anna a ruhájával bajlódott.

2022. 06. 24. 11:05
Forrás: Magyar Úszószövetség
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A debreceni Senánszky Petra világklasszis uszonyos úszásban 14-szeres világbajnok, valamint Világjátékok-győztes. Medencés úszásban 50 gyorson ő a legjobb női versenyző hazánkban, az idei ob-t is megnyerte, és a budapesti vb mezőnyében is bizonyított: az egyéni legjobbjától (24,97) ugyan elmaradt, de a 25,24 másodperces idejével a 14. helyen így is bekerült az esti elődöntőbe.

– Milák Kristófnak hála biztosan telt ház lesz, nekem pedig valahogy még az édesapámat is be kell juttatnom, mert egyelőre nincs jegye – árulta el Senánszky, aki arra utalt, hogy Milák toronymagas esélyese a 100 pillangó mai döntőjének, amely előtt ő is úszni fog a Duna Arénában.

A péntek délelőtt többi magyar indulója nem jutott tovább. Ehhez a legközelebb női 50 mellen Sztankovics Anna járt, aki a 19. helyen végzett, és mindössze 26 századdal maradt le a továbbjutó helyről. 

A 26 éves versenyzőnek váratlan gondja akadt közvetlenül a futama előtt.

– Mielőtt hívtak a call roomba, elszakadt az úszódresszem, miközben felvettem – mesélte Sztankovics. – Szerencsére jól reagáltam a helyzetre, sikerült gyorsan megoldani a problémát, amely nem zavart meg túlságosan.

Péntek este lesz a figyelem középpontjában, hiszen jó esélye van arra, hogy 200 pillangó után a rövidebb távon, 100 méteren is aranyérmet szerezzen, miután a szám címvédője, valószínűleg mentális probléma miatt váratlanul visszalépett a vb-től.

Milák mellett döntőben úszik férfi 50 gyorson Szabó Szebasztián, női 200 háton pedig a mindössze 15 éves meglepetésember, Molnár Dóra, valamint a szám kétszeres Eb-bronzérmese, Burián Katalin.

Vizes vb, úszás, péntek délelőtti előfutamok magyar helyezettjei (vastaggal szedve a továbbjutók):
Nők: 50 gyors: 14. Senánszy Petra (25,24); 50 mell: 19. Sztankovics Anna (31,31)
Férfiak: 50 hát: 21. Bohus Richárd (25,47), 24. Szentes Bence (25,62); 1500 gyors: 17. Kalmár Ákos (15:21,44)

Borítókép: Senánszky Petra (Fotó: Magyar Úszószövetség)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.