2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Napi aktuális

Wintermantel Zsolt: Ha Karácsony meghívást kap a kormánytól, eszébe ne jusson nem elmenni

Előzetes konszenzus nélkül fogadta el a Fővárosi Közgyűlés ellenzéki többsége a taxis tarifák változásáról szóló rendeletet. A részletekről Wintermantel Zsoltot, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetőjét kérdezte Gerhardt Máté.

  • Wintermantel Zsolt: Ha Karácsony meghívást kap a kormánytól, eszébe ne jusson nem elmenni

Karácsony Gergely főpolgármester nagy demokráciájában, a nyitott és szabad Budapesten kevesebb, mint 24 óra alatt tolták át ezt a rendeletmódosítást (...) ez most jelent pillanatban az a diktátum, amit a főváros baloldali többsége ránk kényszerít - mutatott rá Wintermantel Zsolt. 

Hozzátette: 

fontos a szolgáltatás biztonsága, annak a minősége, fontos, hogy elérhető legyen azok számára, akik ezt el akarják érni, de az is fontos, hogy akik ezt a szolgáltatást nyújtják, azok meg tudjanak élni.

A taxisok határozott kéréssel fordultak a miniszterelnökhöz: azt szeretnék elérni, hogy a kormány támogassa az ágazatot abban, hogy a budapesti taxiközlekedésben az árak megállapításáról szóló törvényben meghatározott hatósági ár megmaradjon.

Wintermantel Zsolt közlése szerint amíg nincs konszenzus, addig ez a kérdés az asztalon van. 

Adásunkban arról is szó esett, hogy Demokratikus Koalíció fővárosi polgármesterei a VII. kerületi Niedermüller Péter kivételével nem mentek el az energia-kompenzációról szóló tárgyalásra, így egy fillért sem kaptak a támogatásból.

A Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője az ügy kapcsán elmondta, 

ha Karácsony Gergely egy ilyen megbeszélésre meghívót kap eszébe ne jusson nem elmenni, sajnos vannak olyan kerületi vezetők, akik pártpolitikai alapon nem mentek el (...) azt nem lehet csinálni, hogy éjjel-nappal szapulom a kormányt, mindenért őt teszem felelőssé, majd utána pedig mindig, minden problémára a kormánytól várom a választ.

Teljes beszélgetés: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!