Az ukrán elnök szerint eltörték az orosz hadsereg gerincét

Volodimir Zelenszkij elismerte Mariupol elvesztését, de azt ígérte, visszaszerzik a várost.

MTI
2022. 05. 21. 20:41
ZELENSZKIJ, Volodimir; PUTYIN, Vlagyimir
Kijev, 2022. március 12. Az ukrán elnöki sajtóhivatal által közreadott és a Facebook közösségi oldalon megjelentetett képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszél Kijevben 2022. március 12-én hajnalban. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai mûvelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/AP/Ukrán elnöki sajtóhivatal Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ukrán elnök szerint a kulcsfontosságú kikötőváros, Mariupol eleste ellenére az ukrán hadsereg komoly károkat okozott az orosz haderőnek.

Ukrajna eltörte az orosz hadsereg gerincét

– jelentette ki Volodimir Zelenszkij szombaton egy televíziós interjúban, hozzáfűzve: az oroszok „nem fognak tudni lábra állni a következő néhány évben”. A politikus azután beszélt erről, hogy legalább 2400 ukrán fegyveres megadta magát az Azovi-tenger partján fekvő stratégiai fontosságú kikötővárosban, és fogságba kerültek.

Kijev visszafoglalja Mariupolt

– mondta Zelenszkij, hozzátéve: Ukrajna szerint visszatérnek az orosz invázió kezdete, a február 24. előtti frontvonalakra, ami győzelmet jelent. – Ez azt jelenti, hogy nem hódítottak meg bennünket, és a hazánkat védjük – mondta. Megjegyezte: mindazonáltal, hogy ez nagyon nehéz lesz, és diplomáciai lépések is következnek.

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (Fotó: MTI/AP/Ukrán elnöki sajtóhivatal)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.