Verhofstadt elárulta, miért büntetik Magyarországot + videó

Ahogy az európai liberálisok vezére szerint az Európai Unió szuverenitása nem eladó, úgy a magyar sem – hangsúlyozta Dömötör Csaba.

Forrás: Facebook2022. 12. 09. 20:51
VERHOFSTADT, Guy
Interlaken, 2017. január 10. Guy Verhofstadt, az Európai Parlament (EP) liberális frakciójának (ALDE) vezetõje, korábbi belga kormányfõ a 15. alkalommal megrendezett kétnapos Nemzetközi Alpesi Szimpózium befektetõi konferencián a svájci Interlakenben 2017. január 10-én. Verhofstadt az elõzõ héten jelentette be, hogy indul az EP elnöki tisztségéért az uniós testület január 17-i elnökválasztásán. (MTI/EPA/Alessandro Della Valle) Fotó: ALESSANDRO DELLA VALLE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár megy a vakítás, hogy az egész vita a magyar demokrácia állapotáról szól, Guy Verhofstadt világosan elmondja: Magyarországot azért büntetik, mert nem hajlandó beadni a derekát bizonyos ügyekben.

Nem akar például globális minimumadót, nem akar újabb szankciókat és nem újabb hitelfelvétellel akar Ukrajnának segíteni – hívta fel a figyelmet a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében Dömötör Csaba, arra reagálva, hogy az európai liberálisok vezére szerint Magyarország akárhányszor él a vétójogával az EU-ban, annyiszor több uniós forrást kell visszatartani tőle. 

 

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint 

Verhofstadt úr legalább most őszinte volt. 

Az államtitkár megerősítette azt is: ahogy Verhofstadt szerint az Európai Unió szuverenitása nem eladó, úgy a magyar sem.

 

Borítókép: Guy Verhofstadt (Fotó: MTI/EPA/Alessandro Della Valle)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.