Gyurcsány kijelentette, a következő kormányt Dobrev Klára fogja vezetni

A DK elnöke ezzel azt is világossá tette, hogy nem pártolják az előválasztást.

Magyar Nemzet
2023. 01. 26. 12:39
GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2021. augusztus 29. Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt szocialista miniszterelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) XI. kongresszusán és ellenzéki elõválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én. MTI/Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Köztársaság következő kormánya készül feladatára” – ezekkel a szavakkal kezdte legfrissebb Facebook-bejegyzését Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció elnöke kijelentette, a köztársaság szövetség, az emberek okos, becsületes szövetsége, hogy vigyázzanak egymásra. 

Ezután a pártelnök úgy fogalmazott, hogy

a Magyar Köztársaság következő kormányát Dobrev Klára fogja vezetni. Dolgozunk

– tette hozzá. 

Mindez alátámasztja Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója szavait, aki lapunknak úgy nyilatkozott, hogy a DK nem akar kompromisszumot kötni. Dobrev Klára elmondta, ők „tisztán baloldali” programot képviselnek, ez pedig összeegyeztethetetlen a többi ellenzéki párt egyéb ideológiai vonulatai­val – fejtette ki az elemző. 

Tegnap megírtuk: a jászberényi időközi választás eredménye miatt sürgetővé válhatott a Gyurcsány-pártnak, hogy az előválasztás intézménye ellen kampányoljon, hiszen 

a DK-s támogatás nélkül könnyedén újrázni tudó polgármester győzelme kapcsán felerősödtek a jelöltválogatót és a civil összefogást sürgető hangok, amelyek a pártok szerepvállalását is háttérbe szorítanák. Mostani bejegyzésével Gyurcsány Ferenc arra is célzást tett, hogy nem támogatnának egy újabb előválasztást. 

Borítókép: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke. (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.