Ez sokba kerülhet a Real Madridnak, de a PSG-nél is dühösek lehetnek

Sem a Real Madrid, sem a Paris Saint-Germain nem nyert vasárnap este hazai pályán a bajnoki meccsén. A Real így ötpontos hátrányban van a tabellán a Barcelona mögött, a Real Sociedad elleni 0-0 még sokba kerülhet neki. A PSG ellen a Reims a 96. percben egyenlített ki 1-1-re.

Magyar Nemzet
2023. 01. 30. 7:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A címvédő Real Madrid a szezon egyik legjobb meccsén gól nélküli döntetlent játszott a vendég Real Sociedaddal a spanyol labdarúgó-bajnokság 19. fordulójának vasárnap esti rangadóján. egymaga négy gólt szerezhetett volna, de minden helyzetét elpuskázta, s a vendégek kapujában Alex Remiro remek napot fogott ki. 

A tabellán második madridiak megszakították a harmadik helyen álló Sociedad öt meccsen át tartó bajnoki győzelmi sorozatát, de a pontvesztés után már öt pont a hátrányuk a listavezető Barcelonával szemben.

A királyi gárda vezetőedzője, Carlo Ancelotti azonban nem pesszimista:

– Ez egy remek meccs volt, és nagyon jól játszottunk, nem vagyok elégedetlen. Megérdemeltük volna a győzelmet, de sajnos a gól nem jött össze, hiába voltunk közel hozzá. Öt pont hátrányban vagyunk, keményen kell dolgoznunk. A Barcelona nagyon jól teljesít, de messze még a vége. A január nehéz volt, azonban a csapat egyre inkább formába lendül és fejlődik. Harcolni fogunk – idézte a Marca a trénert.

A La Liga élcsoportja: 1. Barcelona 47 pont, 2. Real Madrid 42, 3. Real Socieadad 39.

Bosszúsak lehetnek egy másik sztárcsapat szurkolói is. A francia élvonal 20. fordulójának zárómérkőzésén a Paris Saint-Germain a Reimst látta vendégül, s a fővárosiak már az első félidőben is lagymatagon teljesítettek. Gianluigi Donnarumma két nagy védésének köszönhették, hogy a félidőben 0-0 volt az állás, pedig elöl és alkotta a támadósorukat. Az 51. percben aztán Neymar egy lecsorgó labdából  – Messi próbálkozott lövéssel – megszerezte a vezetést. 

Az 59. percben azonban a második játékrészre becserélt Marco Verrattit kiállították, és a Reims a 96. percben (!) kiegyenlített (1-1). A Reims csak 11. a tabellán, hatalmas meglepetés a pontszerzése. A Ligue 1 élcsoportja: 1. PSG 48 pont, 2. Lens 45, 3. Marseille 43.

Ugyancsak vasárnap este az olasz élvonal 20. fordulójában az éllovas Napoli 2-1-re legyőzte a vendég AS Romát, így tizenhárom pontra növelte előnyét a tabella élén. Az egész szezonban kirobbanó formában futballozó dél-olasz csapat nigériai csatára, a góllövőlistát immár 14 találattal vezető gyönyörű lövésével jutott előnyhöz alig negyedóra után. A fővárosiak a folytatásban nagyot küzdöttek és a 75. percben Stephan El Shaarawy góljával egyenlítettek, de végül pont nélkül távoztak, mivel Giovanni Simeone a 86. percben megszerezte a győzelmet jelentő gólt a nápolyiaknak. Luciano Spalletti csapata 20. bajnoki meccsén 17. győzelmét aratta és újabb lépést tett a bajnoki cím felé, míg a Roma maradt a hatodik helyen. A Serie A élcsoportja: 1. Napoli 53 pont, 2. Internazionale 40, 3. Lazio 38.

Borítókép: Vinícius Júnior ezt is kihagyta (Forrás: Twitter/LaLiga English)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.