2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Arnold Schwarzenegger ismét a bécsi nemzetközi klímacsúcs díszvendége lesz

Arnold Schwarzenegger amerikai színész, volt republikánus párti kaliforniai kormányzó a májusban megrendezendő bécsi nemzetközi klímacsúcs (Austrian World Summit) díszvendége lesz - közölték a szervezők.

  • Arnold Schwarzenegger ismét a bécsi nemzetközi klímacsúcs díszvendége lesz

A nemzetközi eseményt évekkel ezelőtt Schwarzenegger saját klímavédelmi egyesülete, a Schwarzenegger Climate Initiative kezdeményezte az éghajlatváltozás elleni nemzetközi összefogás érdekében.

"Fel kell hagyjunk azzal, hogy állandóan csak arról beszélünk, mi vesztenivalónk van. Sokkal inkább arról kéne párbeszédet kezdeményezni, hogy milyen megoldások állnak még rendelkezésre. Pontosan ezt tesszük majd az idei bécsi nemzetközi klímacsúcson" - közölte Schwarzenegger. "Mindegyikünkben több erő rejlik, mint gondolnánk, közös erővel pedig véget vethetünk a környezetszennyezésnek és tiszta jövőt építhetünk ki a következő nemzedéknek" - tette hozzá.

A hetedik alkalommal megrendezett klímacsúcs a "Miénk a hatalom" mottót viseli, utalva ezzel a jelenleg fennálló geopolitikai helyzetre és az Ukrajna ellen indított orosz háború következményeinek nagymértékű hatására a klímavédelemre. Emellett olyan célorientált megközelítésekről lesz szó, mint a fenntartható gazdaság, a zöld építészet vagy a klíma- és környezetbarát várostervezés.

Monika Langthaler, a bécsi székhelyű Schwarzenegger Climate Initiative és a nemzetközi világcsúcs igazgatója hangsúlyozta, hogy a tavalyi évben már felismerték, hogy az embereket érdeklik a sikeres projektek és együttműködések, így szeretnének ebbe az irányba haladni. "Ahelyett, hogy azt mondjuk, +mit kéne tennünk+ vagy, hogy +kinek kéne ezt vagy azt meglépnie+, azt szeretnénk hallani, hogy +már elkezdtük+ vagy, hogy +hozzálátunk+" - tisztázta az igazgató.

A 2017 óta évente megrendezett bécsi klímacsúcson részt vesz többek között Alexander Van der Bellen osztrák elnök, a kormány képviseletében pedig Leonore Gewessler klímaügyi és környezetvédelmi miniszter lesz jelen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!