Novak Djokovics közel állt ahhoz, hogy leléptessék

Zajlik a Roland Garros, ám az év második Grand Slam-tornájára hatással vannak a felvezetőversenyen történtek is. Rómában Novak Djokovics és Cameron Norrie összecsapása után a szerb klasszis kritizálta brit riválisa viselkedését. Norrie Párizsban nemcsak megvédte magát, hanem vissza is vágott Djokovicsnak.

2023. 06. 01. 12:19
Novak Djokovics
TENNIS-FRA-OPEN-2023 Fotó: AFP/THOMAS SAMSON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novak Djokovics és Cameron Norrie is bejutott a Roland Garros harmadik fordulójába. Mindkettő papírforma, az ugyanakkor meglepő lenne, ha összefutnának a versenyen, ehhez ugyanis a tizennegyedik kiemelt britnek várhatóan a világelső Carlos Alcaraz és a 2021-es döntős Sztefanosz Cicipasz ellen is nyernie kellene. A Rómában Djokovics által megkezdett szópárbajt viszont Norrie folytatta Párizsban.

Cameron Norrie ( Djokovics ellen Róma )
Norrie viselkedését Djokovics mellett Fucsovics is kritizálta a közelmúltban (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Ettore Ferrari)

A két teniszező két hete, a római nyolcaddöntőben csapott össze. A találkozó Djokovics győzelmével ért véget, aki élesen kritizálta Norrie viselkedését.

– Norrie-nak joga van ápolást kérni, mielőtt a meccsért szerválok, joga van megütni a labdával és az arcomba ordítani. A tenisz nem sportszerű játék. Minden megengedett, amit csinált, de semmi sem korrekt. Nem így kellene viselkedni. Norrie rendes srác, nem tudom, miért műveli ezt a pályán – fogalmazott akkor Djokovics.

Nem ő volt az egyetlen, aki a közelmúltban kritizálta Norrie-t. Fucsovics Márton, aki Rómában a brittől, a Roland Garroson Djokovicstól kapott ki, a két esemény között rendezett lyoni tornán hallott kifakadásában Norrie-val példálózott, mint azok egyikével, akik sportszerűtlenül ünneplik az ellenfél hibáit.

A brit teniszezőt Fucsovics megjegyzésével nem szembesítették Párizsban, Djokovics nyilatkozatát viszont idézték neki. Norrie nemcsak megvédte magát, hanem vissza is vágott szerb riválisának, akinek nincsenek nyugodt napjai a Roland Garroson.

– Egyáltalán nem ordítottam az arcába, ugyanúgy viselkedtem, mint bármikor máskor. A lecsapásnál azonnal elnézést kértem tőle, nem láttam, hogy feladta a pontot. A csípőm miatt kértem ápolást, erre lehetőségem volt. A szabályok rögzítik ezt, ahogyan azt is, hogy időben ott kell lenni a meccs kezdetére. 

Djokovics tizenkét-tizenhárom perccel a kiírt 11.00-s kezdés után érkezett meg, de egy szót sem szólt erről, nem kért bocsánatot. Soha nem láttam még ilyet egyetlen játékostól sem

 – mondta Norrie, aki a székbírótól azt a választ kapta, hogy tizenöt perces késés esetén leléptetik a vétkes játékost.

Djokovics a brit beszámolója alapján nem járt messze ettől.

Borítókép: Novak Djokovics kritikáját nem hagyta szó nélkül brit riválisa (Fotó: AFP/Thomas Samson)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.