Rejtélyes módon elütötte egy teherautó Szabó Tímea amerikai mentorának feleségét

Daniel Langenkamp párja fegyvereket osztogatott az ukránoknak, majd az Egyesült Államokba hazaérve biciklizés közben érte őt a tragédia – olvasható a Kontra cikkében. A körülmények titkosszolgálati akcióra utalnak, de egyelőre nagy a csend a haláleset körül.

Forrás: Kontra2022. 10. 05. 12:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Daniel Langenkamp a választási kampány egyik központi figurájává vált, miután kiderült, hogy jó pár évig egyengette Szabó Tímea karrierjét – olvasható a Kontra cikkében. Az amerikai férfi 18 éve tagja az amerikai külügyminisztérium állományának, pályafutásának csúcsán Obama külügyi szóvivőjeként dolgozott. 

A Kontra cikke szerint ez a történet is rámutat arra, hogy a hazai baloldal összefonódik a washingtoni körökkel és a globalista irányvonalat képviselő Demokrata Párttal. Langenkamp és felesége, Sarah egészen a legutóbbi időkig Kijevben teljesítettek szolgálatot, de az orosz invázió után visszatértek az Egyesült Államokba. 

A nő meglehetősen forró pályán mozgott: a támadást követő napokban az ukránoknak szánt kulcsfontosságú katonai fegyverek szétosztását koordinálta. Ezek után legalábbis furcsa, hogy pár nappal a hazatértét követően biciklizés közben elütötte egy kamion. 

 

Miután túlélte az ukrajnai háborút, egy amerikai diplomata adománygyűjtésbe kezdett feleségének halála miatt. A nő azután vesztette el életét, hogy kerékpározás közben baleset érte egy marylandi úton – közölte a hírt a Street Blog USA nevű oldal szeptember elején.

 

Rejtélyes haláleset

Mint kiderült, az áldozat a 42 éves Sarah Langenkamp, aki a magyar választási kampányban témává váló Daniel Langenkamp felesége volt. A hivatalos verzió szerint miközben békésen biciklizett a Maryland állambeli Bethesda ötsávos útján, az egyik parkolóba kanyarodva elütötte egy Volvo márkájú platós teherautó.

Bár a cikk nagyrészt arról szól, hogy milyen közlekedési viszontagságokkal küzdenek az Egyesült Államokban,

a történet ennél jóval összetettebb. A Langenkamp házaspár tagjai ugyanis közel sem átlagos szereplői a tengerentúli közéletnek. Pályafutásuk során rendszeresen mozogtak érzékeny terepen, házastársként több alkalommal is ugyanabban az országban voltak kiküldetésen.

Az interneten elérhető információk szerint Sarah Langenkamp 2018 és 2019 között többször is megfordult Elefántcsontparton, ahol férje az amerikai nagykövetség PR-felelőseként dolgozott.

A páros ezt követően Kijevbe került: a férfi sajtóattaséként, a nő pedig a Nemzetközi Narkotikum- és Rendészeti Ügyek Osztályának igazgatójaként tevékenykedett. Nem sokkal azután, hogy Ukrajnában kitört a háború, Langenkampékat kimenekítették az országból, és Lengyelországban helyezték őket biztonságba.

Minden bizonnyal nem véletlenül, hiszen Daniel Langenkamp a konfliktus kirobbanása előtt diplomatához képest szokatlan, a politikai aktivistákat megidéző stílusban lázította az ukránokat az oroszok ellen. „Semmit Ukrajnáról Ukrajna nélkül!” – többek között ezt nyilatkozta a Kyiv Postnak 2022 januárjában.

A fegyveres harcok kirobbanását követő napokban felesége is kifejezetten érzékeny terepen kezdett el mozogni: konkrétan ő felügyelte és koordinálta az ukránoknak érkező nyugati fegyverszállítmányok szétosztását Kijevben.

Ezek után meglepő a marylandi baleset,

a körülmények titkosszolgálati akcióra utalnak. A rendőrségnek egyelőre nem sikerült azonosítania az elkövetőt, és feltűnően nagy a csend a haláleset körül.  

Daniel Langenkamp a Street Blog USA-nak nyilatkozva elmondta, hogy dühös felesége halála miatt, és meglehetősen nehéz lesz összeegyeztetnie a munkáját a gyerekneveléssel.

A volt párja emlékére indított adománygyűjtés jelenleg – a kezdeti célkitűzést, ötvenezer dollárt messze túlszárnyalva – már 160 ezer dollárnál tart. Langenkamp egyébként azt tervezi, hogy a pénzből érdekvédőket támogat, illetve létrehoz egy alapítványt, amely segítené a biztonságos (kerékpáros) közlekedésért tenni kívánó szervezetek munkáját.  

 

Erős kapcsolat

A történet önmagában véve is kifejezetten izgalmas, úgy meg pláne, hogy Daniel Langenkamp ismerős lehet a magyar olvasóknak.

Ahogy a Kontra azt oknyomozó cikkében megírta, az amerikai férfi a kilencvenes években újságíróként kezdte pályafutását, méghozzá éppen a magyar fővárosban. Előszeretettel cikkezett a CIA budapesti szerepvállalásáról, de szívesen közölt az atlantista irányvonalba illeszkedő írásokat is.

Itt, egész pontosan az amerikai titkosszolgálat befolyása alatt álló Budapest Week szerkesztőségében ismerkedett meg Szabó Tímeával, a Párbeszéd jelenlegi parlamenti képviselőjével. Bár kettőjük viszonya munkakapcsolatnak indult, később jóval több lett abból.

Langenkamp valósággal húzta maga után a szegedi egyetem kommunikációs szakán diplomázó magyar lányt, aki neki köszönhette nemzetközi karrierjének beindítását.

Miután szorosabbra fűzték a viszonyukat, Szabó Tímea addig elérhetetlennek tűnő helyeken bukkant fel (Harvard, Pakisztán, Afganisztán), és olyan munkákat (politikai érdekérvényesítés, kutatások az ENSZ megbízásából) kapott, amelyek korábban teljesen valószínűtlennek tűntek.

A különböző újságoknál dolgozó fiatalok varázslatos módon a Harvard egyik kutatóprogramjában bukkantak fel a kétezres évek elején, úgy, hogy papíron az ENSZ megbízásából – többek között Afganisztán demokratizálásán – dolgoztak.

Ez elég érdekes, főleg, hogy Szabó Tímeának nem volt és a mai napig nincs az ilyen típusú feladatokhoz megfelelő végzettsége.

A harvardi és egyáltalán a tengerentúli kaland tehát sokkal inkább tűnik egyfajta (ideológiai) kiképzésnek, semmint valós kutatómunkának. Ezt támaszthatja alá, hogy Szabó Tímea nem mondott igazat arról, hogyan nyert felvételt a világhírű egyetem egyik fontos projektjébe, inkább egy fedőtörténettel próbálta igazolni azt. A Kontra információi szerint Szabó Tímea és Langenkamp házasok lehettek ezekben az években.

Miután elváltak az útjaik, Langenkamp az amerikai külügyminisztérium állományában találta magát, Szabó Tímea pedig az egyik legismertebb Soros-szervezetnél kötött ki. Az amerikai férfi 18 éve van az amerikai külügyminisztérium állományában, pályafutásának csúcsán pedig Obama külügyi szóvivőjeként dolgozott.

 

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Borítókép: Daniel Langenkamp és családja (Fotó: Kontra)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.