Ők hárman Európa legjobban kereső labdarúgói

A dobogóra csak párizsiak fértek fel: Kylian Mbappé immár nemcsak a világ legértékesebb, hanem a kontinens legjobban fizetett futballistája is, Neymar sérülten is milliárdos, az egyébként is dúsgazdag Leo Messi pedig még a francia adókedvezményeknek is örülhet – olvasható a Világgazdaság cikkében.

Magyar Nemzet
2023. 04. 01. 18:52
MBAPPÉ, Kylian
Doha, 2022. december 4. A francia Kylian Mbappe ünnepel, miután megszerezte csapata harmadik gólját a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntõjében játszott Franciaország-Lengyelország mérkõzésen a dohai at-Tumama Stadionban 2022. december 4-én. MTI/EPA/Friedemann Vogel Fotó: Friedemann Vogel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

1. (PSG; francia): 72 millió euró

A világhírű sportnapilap szerint a francia Paris Saint-Germain 24 éves csatárának bónuszok nélkül is bruttó 72 millió euró (27,44 milliárd forint) jár a jelenlegi, 2022–2023-as idényben, amelyből a levonások után körülbelül a fele, vagyis 36 millió euró (13,72 milliárd forint) marad meg neki.

Argentina V France: Final - FIFA World Cup Qatar 2022
Fotó: AFP

A világ legértékesebb futballistájának vagyonát 150 millió dollárra (52,51 milliárd forint) becsülik. Mbappé a pályán kívül is kelendő, miután többek között a sportszergyártó Nike-hoz, a videójáték-készítő EA Sportshoz és a luxusórákat gyártó Hublothoz, a szemüvegekre specializálódott Oakley-hoz vagy a virtuális játékokat forgalmazó Sorare-hoz is szerződés köti – írja a Világgazdaság.

 

2. (PSG; brazil): 44,1 millió euró

A párizsiak 31 esztendős brazil támadója a napokban egymillió eurót (381,16 millió forint) veszített pókeren, de még így is van mit a tejbe aprítania. A mostani évadban a bruttó 44,1 millió eurós (16,81 milliárd forint) fizetésének az 50 százaléka, azaz kicsivel több mint 22 millió euró (8,39 milliárd forint) üti a markát, és ehhez már játszania sem kell, bokasérülése miatt ugyanis több hónapot kénytelen kihagyni. 

NEYMAR
Fotó:EPA/Neil Hall

Neymar vagyonát 200 millió dollárra (70,01 milliárd forint) taksálják, amelyet marketingtevékenységből duzzasztott fel: korábban egy zsíros Nike-kontraktusból szedte meg magát, 2020 óta viszont a Puma szponzoráltja. A német sportszergyártón kívül olyan támogatói vannak, mint a Beats Electronics, a Gillette, a Red Bull, az Epic Games, a Meta, a Netflix, a Qatar Airways és Qatar National Bank, vagy a Triller.

 

3. Leo Messi (PSG; argentin): 40,5 millió euró

A PSG 35 éves világklasszisa a történelem egyik, ha nem a legjobb focistája. A hírek szerint a szaúdi Al-Hilal a legjobban fizetett labdarúgóvá akarta tenni, de Messi valószínűleg nem követi az araboknál a világ legjobban kereső sportolójává váló portugál példáját és továbbra sem igazol a Közel-Keletre. Az argentin szupersztár bruttó 40,5 millió eurós (15,44 milliárd forint) járandóságának 70 százaléka (28,35 millió euró; 10,81 milliárd forint) megmarad, miután kevesebb mint öt éve tartózkodik Franciaországban.

MESSI, Lionel
Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat

Az amerikai Forbes számításai alapján a hétszeres aranylabdás karrierje során már legalább 1,15 milliárd dollárt, azaz jelenlegi árfolyamon mintegy 403 milliárd forintot keresett. Rajta kívül az amerikai kosárlabdázó, LeBron James, a már említett Ronaldo és a szintén amerikai golfozó, volt hasonlóra képes.

Leo Messi csakis kizárólag a legnagyobb vállalatokkal dolgozik együtt: az Adidasszal, a Budweiserrel, a Hard Rock Internationallel, a Mastercarddal, a PepsiCóval, a Sociosszal és még legalább tíz jelentős világmárkával. 

Borítókép: Kylian Mbappé (Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.