2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Kék hírek

Babakocsit toló nőt lőttek fejbe New Yorkban a nyílt utcán

Újabb lövöldözés, egy fényes nappal történt szörnyű gyilkosság rázta meg a hasonló esetek miatt amúgy sem békés amerikai lelkeket. Ezúttal egy babakocsit toló fiatal nő az áldozat, akit gyakorlatilag kivégeztek.

  • Babakocsit toló nőt lőttek fejbe New Yorkban a nyílt utcán

A helyi rendőrség szerint az eset Manhattan felső-keleti részén történt. Egy 20 éves nő éppen a babakocsiját tolta, amikor egy sötét ruhás alak, aki követte őt, egész egyszerűen fejbe lőtte.

Bár a nőt a kórházba szállították, az életét már nem sikerült megmenteni. Három hónapos csecsemője túlélte a szörnyű mészárlást.

A helyszín közelében tartott sajtótájékoztatón Eric Adams, New York polgármestere segítséget kért a lövöldöző megtalálásához. Miközben a polgármester beszélt, hirtelen spontán tüntetés alakult ki. Két, narancssárga inget viselő férfi állt egy esernyő alatt, kezükben egy táblával, amelyen ez állt:

„A gyermekeinket védd, ne a fegyvereidet”.

A New York-i rendőrség a Twitteren közölte, hogy a helyiek a vizsgálatok miatt kerüljék el a környéket.

– Megtaláljuk majd azt a személyt, aki elkövette ezt a szörnyű bűnt. Megtaláljuk és bíróság elé állítjuk – mondta a polgármester.

Nem ez az első eset az utóbbi időben, amikor – teljesen érthetetlen módon – civil és ártatlan embereket ér fegyveres támadás a világ egyik legnagyobb városában.

Áprilisban Brooklynban, egy metróállomás közelében történt lövöldözés, de akkor „csak” sebesültek voltak, ám egy pokolgépet is találtak a helyszínen.

Blikk.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!