Állami kitüntetéseket adott át Gulyás Gergely

Átadta a Magyar Érdemrend és Magyar Érdemkereszt kitüntetéseket Gulyás Gergely miniszter.

Magyar Nemzet
2022. 08. 19. 13:14
GULYÁS Gergely
Budapest, 2022. július 13. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2022. július 13-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Sikeres születéstörténetet ünneplünk Magyarország születésnapján, hiszen Szent István alkotása egy évezred után is élő egység – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Budapesten. A miniszter az államalapítás napja alkalmából tartott, kitüntetések átadásával egybekötött ünnepségen kijelentette, az évezredes múlt előnye, hogy felkészít bennünket mindarra, ami a jövőben történhet. 

Úgy vélte, sikerült már túlélni a tatár, a török és a szovjet megszállást, Trianont, és azokat az időket is, amikor az ország sorsáról nem Magyarországon döntöttek. Mindezek alapján jó okunk van remélni, hogy a jelen akadályait is sikerrel vesszük majd

 – emelte ki. Márai Sándor írót idézve megállapította, a megmaradás kulcsa a méltányosság, a türelem és az arányérzék. Ez mindig így volt, és különösen fontos ez napjainkban, amikor komoly válságokkal nézünk szembe – hangoztatta a miniszter.

Ezt követően arról beszélt, hogy senki nem él önmagában és önmagának, minden, amit teszünk, hatással van a környezetünkre. Hozzátette, igaz ez első királyunkra is, akinek 40 éves uralkodása alatt nagyot fordult a világ, de élete műve és öröksége ez az ország, a keresztyén hit meggyökerezése, amelyből „ezeréves kultúránk kinyílt”, valamint az állam, amely keretet ad a nemzet életének. 

Szent István megalkotta a vármegyéket, amelyek ezer esztendeje szolgálják a helyi közösségeket, jogrendje és első törvénykönyve ma is mintaként szolgál, intelmei örök iránymutatást jelentenek, és a mai értelemben vett európai együttműködés előképe is az ő öröksége

 – sorolta a miniszter. 

Gulyás Gergely a díjazottakat méltatva megállapította, az állami ünnepen számba vehetjük, hogy milyen sokaknak milyen sokat köszönhetünk. Kiemelte, a munka, amelyet a hétköznapok csendjében elvégeztek, közös örökségünk és büszkeségünk része. A kitüntetetteknek megköszönte, hogy erősebbé tették az országot és gazdagabbá a magyarokat. A rendezvényen a Magyar Érdemrend középkeresztje, a Magyar Érdemrend tisztikeresztje és a Magyar Érdemrend lovagkeresztje, Magyar Arany Érdemkereszt, Magyar Ezüst Érdemkereszt és Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetéseket adtak át, amelyeket Novák Katalin köztársasági elnök adományozott. 

A Magyar Érdemrend tisztikeresztjét vehette át Dobos Menyhért László, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. nyugalmazott vezérigazgatója, míg Siklósi Beatrix újságíró, a Kossuth rádió csatornaigazgatója a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesült.

 

Borítókép: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.