2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Globál

Globál: Rasszizmust gerjeszt a kritikai fajelmélet

A kritikai fajelméletet a fajgyűlölet ellen hívták életre. A marxista gyökerű, de amerikai viszonyokhoz igazított ideológia azonban maga is rasszizmust teremtett. Erről beszélt a Globálban Chris Rufo amerikai konzervatív politikai aktivista. Szerinte a floridai kormányzó, Ron DeSantis sikerrel állt ellen a szélsőbaloldali ideológiák iskolai terjesztésének, és ezzel a választók nagy többségének támogatását sikerült is megszereznie.

  • Globál: Rasszizmust gerjeszt a kritikai fajelmélet

A kritikai fajelmélet európai eredetű, de azt amerikai körülményekhez igazították. A társadalmi osztály helyett a bőrszínt veszi alapul; állítása szerint Amerikában az elnyomók és elnyomottak faji alapon különülnek el, szembeállásuk is faji jellegű.Erről beszélt a Globálnak Christopher Rufo, aki a Danube Institute meghívására érkezett Magyarországra.

A konzervatív politikai aktivista szerint

a kritikai fajelmélet a legnagyobb pusztítást az iskolákban végzi, ahol a gyerekeket bőrszín szerint csoportokra osztják, a fehér diákokat kivételezettséggel vádolják és megszégyenítik, a feketéket pedig elnyomottnak kiáltják ki.

Az amerikai szülők a járvány miatt bevezetett online oktatás során szembesültek azzal, hogy mit oktatnak gyermekeiknek. A felháborodott szülők azóta az iskolatanácsokban követelik a kritikai fajelmélet és az LMBTQ-propaganda tanításának tilalmát.

Ron DeSantis floridai kormányzó felkarolta ügyüket és törvényt hozott a kiskorúak és a szülők védelméről. Még az amerikai szórakoztatóipari lobbival, Hollywoddal és a Disney médiaóriással is volt mersze szembeszállni, amit a választók elsöprő támogatással jutalmaztak.

További témáink:

  • Újabb korrupciós botrányok várhatók Brüsszelben, amelyek a jövő évi európai parlamenti választásokra is kihatnak majd. Köszöntöm Önöket a Globálban látják, Gantner Barnabás vagyok!
  • Adásunkban megszólaltatjuk a The Times brüsszeli tudósítóját. Bruno Waterfield-et az európai parlamenti ügyek hátteréről kérdeztük.
  • Lesznek-e alsóbbrendű uniós polgárok, vagyis hogyan áll a kétsebességes Európa? A megváltozott geopolitikai térre hogyan reagál az európai Politikai Közösség? A Mathias Corvinus Collegium nemzetközi konferenciáján jártunk.

Teljes adás: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Globál - Az angolszász pénzbirodalom agóniája + videó

Globál - Az angolszász pénzbirodalom agóniája + videó

Donald Trump tarol az előválasztásokon! Ha ismét ő lesz az amerikai elnök kiebrudalják-e végre a pénzügyi háttérhatalmat az Egyesült Államokból? Erről is beszélgetett Boros Imre közgazdász és Bogár László közgazdász. Szerkesztő-műsorvezető: Virághalmy Sarolta.
Globál: Távozik hivatalából Victoria Nuland + videó

Globál: Távozik hivatalából Victoria Nuland + videó

Lemondott a kijevi Majdan zavargások főrendezőjének tartott Victoria Nuland, az Egyesült Államok külügyminiszter-helyettese. A történtekről Boros Imre és Bogár László közgazdászokkal beszélgettünk a Globálban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!