Új parkot találtak a hajléktalanok az éjjeli dorbézolásra Budapesten, kár, hogy a környék élhetetlen lett

Ma már élhetetlen. A padon emberi ürülék. Hányás. Mocsok, kosz mindenhol – fogalmazott egy, a környéken élő nő.

Magyar Nemzet
Forrás: Metropol2023. 06. 07. 12:28
20200326 Budapest Koronavírus-járvány illusztráció, életképek A képen: Hajléktalan a Városmajorban Fotó: Éberling András EA Magyar Nemzet Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Thököly utca, Róna utca és Varsó utca találkozásánál lévő minipark felújításáról még 2020-ban döntöttek, és bár a program a „Szajna-parti életérzés” nevet kapta, de pont úgy csúszott félre, mint manapság az összes, Zuglóba megálmodott projekt – adta hírül a Metropol.

A lap beszámolt arról is, hogy a polgármesternek elég nagy gondot okozhat a projekt, ugyanis „messziről szagló mutyi áll a park felújításának hátterében”, és a köztér állapota sem az igazi, legalábbis a környéken élők folyamatosan bejelentésekkel árasztják el a hivatalt az ott kialakult állapotok miatt. Végül aztán teljesen elszabadultak az indulatok, amikor többen végignézték, amint a 120 millióért felújított tér egyik gyakori látogatója az egyik padra lerogyva végezte el a nagydolgát. A nyomok azóta is megtalálhatók a helyszínen – részletezték. 

„A Varsó utca végén pár éve csináltak egy kicsi, bájos parkot. Növényekkel, padokkal, térelválasztókkal. Ma már élhetetlen. A padon emberi ürülék. Hányás. Mocsok, kosz mindenhol. A sarkon a milliókért felújított kávézónak készült helyiség mocskos, koszos. Többen jeleztük a városgazdálkodásnak, semmi sem történt” – panaszkodott egy hölgy a Zuglóiak fóruma nevű csoportban az egyik közösségi oldalon. 

A lap tudósítói tehát elmentek a helyszínre, és elképesztő beszámolókat hallottak a helyeiktől. Ezek alapján a környéken élő hajléktalanok megveszik a közeli dohányboltban a napi alkoholmennyiséget, amit a parkban fogyasztanak el. „Esténként, mielőtt bezárna az üzlet, jól feltankolnak, aztán mehet a buli a parkban. A helyzet hétvégén a legrosszabb, mert akkor takarítás sincs. Hétfőn kora hajnalban látnák a teret, elképesztő a mocsok” – fogalmazott egy férfi, aki szemtanúja volt a korábban említett történetnek is. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Éberling András)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.