2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:05

Belföld

Varga Judit: Magyar Péter nem feltétlenül az az ember a magánéletében, akit ő mutatni akar a külvilágnak + videó

Folyamatos lelki terror, megaláztatások, családi drámák - ezek jellemezték Varga Judit és Magyar Péter házasságát. Minderről Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszélt Hajdú Péter műsorában. Az egykori tárcavezető szerint volt férje nárcisztikus személyiségzavarban szenved.

  • Varga Judit: Magyar Péter nem feltétlenül az az ember a magánéletében, akit ő mutatni akar a külvilágnak + videó

Nem kívánom senkinek, hogy valaha ilyen helyzetbe kerüljön, hogy a házastársa zsarolás céljából hangfelvészelt készítsen róla. Ezt zsarolás céljából készítette. Magyar Péter engem folyamatosan zsarolt – jelentette ki Varga Judit Hajdú Péter műsorában a Magyar Nemzet beszámolója szerint.

A volt igazságügyi miniszter kifejtette: 

Először azzal fenyegette meg Magyar Péter, hogy ha elválik tőle, akkor nyilvánosságra hozza a felvételt, majd később a munkahelyi pozícióit féltve zsarolta meg.

Legutóbb azt mondta, hogy ha Varga Judit nyilvánosság elé mer állni, akkor nyilvánosságra hozza a felvételt. Kiderült, Magyar Péter volt feleségét a HVG újságírójának jelentkezése után is megkereste, s akkor is megfenyegette, hogy ha nem állítja le őket, akkor nyilvánosságra hozza a felvételt.

Varga Judit szüleinek is nehéz volt

– A helyzet szörnyen megalázó számomra. Komoly embernek tartottam magam. Jogász vagyok, beszélek nyelveket, Magyarország érdekeit képviseltem Brüsszelben és itthon is. Távol akartam tartani magam a bulvártól  – fogalmazott Varga Judit. Mint kifejtette, a családja igazságérzetének és tisztességének a védelme miatt van Hajdú Péter műsorában. 

Varga Judit édesanyjának és édesapjának is nehéz volt elviselni a mostani ügyeket. A szülei többször hívták őt, s arra kérték, jelezze az újságírónak, hogy ne Varga Judit férjeként hivatkozzanak Magyar Péterre.

Arról a lelki fájdalomról, amit az ember hosszú éven át átél, és amikor végre az ember megszabadul, és kezdhetné az új életét, majd a másik fél bemegy a médiába, és hazudik arról az időszakról, arról a szörnyű bűnről, amely a családunk életében fájdalom volt, akkor úgy érzem, hogy tartozom annyival a szüleimnek, a nővérem családának, a gyerekeimnek, hogy ezt helyre kell tenni. El kell mondani, Magyar Péter nem feltétlenül az az ember a magánéletében, akit ő mutatni akar a külvilágnak

 – fogalmazott.

Folyamatos beszólások 

Amikor megszületett az első gyermekünk, nem tudtam betelni a gyönyörrel! Mondtam is Péternek, nézze, ő erre azt mondta: nem tudsz összerakni egy normális magyar mondatot? De amúgy is számára egy biológiai tény volt a szülés 

– idézte fel.

Varga Judit azt mondta, sokszor másnap úgy tett, mintha mi sem történt volna. – Mikor észlelte, hogy bántott, virágot hozott, de mikor látta, hogy stabilizálódott a helyzet, újra kezdte. Ha anyukámmal beszéltem, mindig beleszólt, milyen debil témákról beszélgetünk, milyen prolik vagyunk.

Érdekkapcsolat? 

Magyar Péternek nagyon jó szeme volt arra, hogy kinézze magának a strapabíró, húzó embereket. Ez a barátságoknál is hasonló volt.

Gulyás Gergely nagyon közeli barátságot ápolt vele. A második gyerekük keresztapjának, és esküvői tanúnak is felkérte Magyar Péter Gulyás Gergelyt. Magyar Péter Varga Judit elmondása szerint mindig Gulyás Gergelyen élősködött: rajta ugyanis mindig is lehetett látni, hogy van benne politikai potenciál, és emberséges bölcsesség, szépen haladt az életben. A haáta mögött közben, Varga előtt Magyar Péter folyamatosan kritizálta Gulyás Gergely és barátainak viselkedését.

Felidézte:

bulikban sokszor oda mentek Varga Judithoz megkérdezni, hogy „ne haragudjon, a maga férje? Megverhetem?” 

Varga Judit elmondta: Magyar Péter mindig a szülei, a barátai, vagy a családja által kapott munkát. Az energiát soha nem tette bele, nem járta végig a ranglétrát.

Számos fenyegetés

Varga Judit elmondta: soha nem akarta elvenni Magyartól a gyerekeket, mert tudta, ez előhozza Magyarból a nárcisztikus dühöt. Ennek ellenére számtala esetben fenyegette. Mint mondta, szívesen nevelné csak maga a gyerekeit, de ezt nem akarta megtenni, a gyerekeknek szükségük van az apjukra.

2018-ban volt egy borzasztó családi jelenetünk, amikor lent voltunk Balatonhenyén. A legkisebb fiam születésnapját ünnepeltük, és egyszerűen bekattant. Nem is tudom mitől. Egy veszekedés végén úgy döntött, hogy ellopta a táskámat, bezárkózik a vendégszobába. Ott volt az egész család. Az apósom, a szüleim, a gyerekek az autóban. Egyszerűen így viselkedett, amikor már nem tudott nyomást gyakorolni rám, hogy úgy viselkedjek ahogy ő akarja

 – idézte fel a kínos emlékeket. Varga Judit elmesélte: 

Volt, hogy Magyar kukákat borogatott az autó elé, volt hogy beült az autó hátsó ülésére, amit Varga el akart hajtani, volt hogy elvette a táskáját, volt hogy bezárta egy szobába. Hajdú Péter erre reagálva kijelentette, hogy ez nagyon súlyos kijelentés, ez már a személyi szabadság korlátozása.

Magyar Péter bezárta Varga Juditot egy szobába

Varga Judit volt olyan eset, hogy Magyar Péter bezárta őt egy szobába, mert volt egy eset, hogy részt kellette venniük egy nyári rendezvényen és Magyar oda nem akart elmenni, végül a legidősebb fia szabadította ki. 

Felidézte azt is, egy bécsi fogadáson Magyar azon akadt ki, hogy egy nyolc személyes asztaltársaságnál nem a miniszternek járő fő helyre, hanem a főpolgármester felesége mellé kellene ülnie. Kijelentette, hogy ő nem megy sehova, magyar a szállodai szobában az ágyban. Miniszterként ezek után kellett beszédet mondania.

Magyar egy késsel járkált

Állandóan attól kellett tartani, hogy Péternek milyen hangulata van – emlékezett vissza Varga Judit, majd felidézte: félt, hogy nem fogja abbahagyni az abúzust. – Volt, hogy egykori férje kijött a szobából, odament a konyhába, kivett egy kést, és elkezdett így járkálni egy késsel a kezében a házban – mondta az egykori miniszter.

Válás

Tudtam, hogy nincs más út, mint a válás. Ilyen mintázatot mutatni a gyerekeknek, ahol az apa soha nem szereti az anyát, emiatt az anyának nincs lehetősége arra, hogy tisztelje, becsülje a házastárst. Nem akartam elrontani a lehetőségét, hogy a gyermekek valaha boldog emberek lehessenek. Így is sok lelki sebet kaptak, ezeken folyamatosan dolgozunk, szeretettel 

– mondta. A miniszter mindig érezte: nem szolgáltathatja ki magát anyagilag Magyar Péternek, mert mindig érezte rajta, hogy ezt kihasználná. Ez neki nem tetszett.

Egy passzív, nárcisztikus ember hozzáállása

Elmondása szerint, Magyar Péter személyiségéban egy a lényeg, hogy mindenki pusztuljon körülötte, a gőg, a nárcisztikus énkép mindig nagyobb volt benne, mint bármi más. 

Ha több alázat lett volna benne, boldogabb lehetett volna. Irigy volt, ami gonoszsággá változott benne. 2023-ban én már csak el akartam válni. Ekkor jött elő a zsenialitása a manipulációnak: interjúkat, a szerepléseket eszközölt ki. Én ha fáradt is voltam ehhez, azt mondta: te mitől vagy fáradt, mit csináltok ti a minisztériumban, amitől fáradt lehetsz? 

– mondta. Varga Judit meglátása szerint azért marad az ember 16 évig rossz házasságban, mert vannak időszakok, amikor empatikus, de ez csak eszköz a másik fél részéről. 

Árulás

Felidézte, amikor New Yorkban volt a családjával, és Péter megérkezett, az első mondata az volt: úgy nézel ki mint egy trampli. 

Varga Judit szerint az a fajta árulás, amint Péter most megtesz, nyitja fel sok ismerős, rokon szemét, és értik meg azt, amiről ő beszélt korábban.

A volt miniszter legutóbbi bejegyzéseiről elmondta, „a mintázatba illik, hogy még ezt sem nézte ki belőlem”. Arra, hogy nem csak verbális abúzus volt-e Magyar részéről, Varga azt mondta, falhoz, ajtóhoz lökés volt, máskor elállta a bejáratot. 

Nem fogok meglepődni, ha Péter a nárcisztikus dühével támadni fog ezek után is

 – mondta.

Szerinte Magyar Péter egy sértett ember, aki nem tudja elfogadni, hogy a felesége, aki sikeres, elhagyja.

Az is a fenyegetések része volt, hogy ha megszűnnek a munkahelyei, mi lesz vele. Ezért folyton üldözte Varga Juditot üzenetekkel, hogy majd megemlegeti, ha ennek nem vet véget. 

Bekattant, hogy nem lesz pozíciója, és azt mondta, majd meglátom, mi fog velem történni. Akkor még képviselő voltam, a Fidesz EP-lista várományosa, és jelezte is, majd akkor akar megütni, amikor a legnagyobbat szólhat

 – mesélte.

Azt is elmondta: 

Volt, hogy Magyar öngyilkossággal fenyegetőzött, eljátszotta, hogy gyógyszereket vett be, aztán beismerte, hogy nem.

Teljes beszélgetés: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hírt adott magáról Gyurcsány Ferenc + videó

Hírt adott magáról Gyurcsány Ferenc + videó

Gyurcsány Ferenc azt állítja, hogy a Fidesz vezetői nem hajlandóak és nem mernek találkozni az emberekkel, ez persze hazugság – hangsúlyozta a közösségi oldalára feltöltött videóban Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Idén szokatlanul korán kezdődött az allergiaszezon + videó

Idén szokatlanul korán kezdődött az allergiaszezon + videó

A tavaszias időjárás miatt a növények pollenjei nagyobb mennyiségben kerültek a levegőbe a korábbi évekhez képest. A tüdőgyógyász szerint a gyakran orrfolyással, tüsszögéssel, és szemviszketéssel járó tünetek a leghatékonyabban az antihisztamin készítményekkel enyhíthetők.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!