Szokatlan helyről kapott dicséretet Orbán Viktor dallasi beszéde

Újabb bizonyíték arra, hogy a miniszterelnök felszólalása nagy benyomást tett a republikánus hallgatóságra.

2022. 08. 12. 16:36
ORBÁN Viktor
Dallas, 2022. augusztus 4. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök nyitóbeszédet mond az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján (CPAC) Dallasban 2022. augusztus 4-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Újabb bizonyíték arra, hogy a miniszterelnök felszólalása nagy benyomást tett a republikánus hallgatóságra.

Miként Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője is rámutatott, a világ baráti és ellenséges része is felfigyelt Orbán Viktor dallasi beszédére, amely a külföldi sajtó értékelése szerint nagy benyomást tett a republikánus hallgatóságra. 

Sőt mi több, az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján tartott nyitóbeszédet még az amerikai melegek is elismeréssel illették.

A Humenonline.hu cikkéből ugyanis kiderül, hogy a Rebulikánus Párt hivatalos LMBTQ-szekciójának, a Log Cabin Republicansnek az egyik képviselője, a 84 éves Leslie Read a helyszínen hallgatta végig a kormányfő felszólalását, és bár nem értett egyet Orbán Viktor házassággal kapcsolatos álláspontjával, a beszéd többi részét nagyszerűnek nevezte.

Megpróbálta Magyarországot Texashoz hasonlóvá tenni. És én azt gondoltam: hajrá! Az azonos neműek házasságának betiltását illetően nem értek egyet a fickóval, de értem, hogy mit akar elérni 

– fogalmazott Read.

A több mint fél órás beszédben – amely a BBC brit közszolgálati csatorna szerint feltüzelte az amerikai republikánusokat – a magyar miniszterelnök iránymutatást adott a konzervatívoknak arról, hogy miként lehet felvenni a harcot a kommunista és liberális erőkkel szemben, valamint hazánk több, egyedülálló intézkedéseit is ismertette. Orbán Viktor ugyanakkor a genderideológia térnyerése elleni küzdelmet is kiemelte, hangsúlyozva:

a magyar alkotmány védi a családokat és a gyermekeket. Az anya nő, az apa férfi, a gyermekeinket pedig hagyják békén!

Utóbbi kijelentéséért a kormányfő nagy tapsot kapott. 

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök nyitóbeszédet mond az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján (CPAC) Dallasban (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.