Ukrajnába utazik Novák Katalin, Volodimir Zelenszkijjel találkozik az államfő

A magyar köztársasági elnök vonattal utazik Lengyelországba, s onnan megy tovább Ukrajnába.

Magyar Nemzet
Forrás: Index.hu2022. 11. 25. 18:08
NOVÁK Katalin
Gyulafehérvár, 2022. május 21. Novák Katalin köztársasági elnököt megtapsolják beszéde után A Magyar Református Egység Napján tartott ünnepségen Gyulafehérvár fõterén 2022. május 21-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök meghívására Kijevbe indult pénteken Novák Katalin – értesült az Index.hu. A hírportál úgy tudja, a magyar köztársasági elnök vonattal megy Lengyelországba és onnan Ukrajnába.

Az orosz–ukrán háború február 24-ei kezdete óta ez lesz a legmagasabb szintű kétoldalú találkozó a két ország vezetői között. 

Korábban Novák Katalin is csatlakozott ahhoz a közleményhez, amelyben tizenegy elnök ítéli el az október 10-én Ukrajnát ért támadásokat. A közlemény elfogadhatatlannak nevezi, hogy a moszkvai képviselők atommal fenyegetik a világot.

Országaink nevében követeljük, hogy Oroszország azonnal hagyja abba polgári célpontok támadását. Nem hagyunk fel az erőfeszítéssel, hogy bíróság elé állítsuk a mai (október 10. – a szerk.) bűncselekmények felelőseit

– hangsúlyozzák közleményükben az államfők. 

A Magyar Nemzet megkeresésére a Sándor-palota kommunikációs igazgatósága a sajtóértesüléssel kapcsolatban azt a választ adta: 

a köztársasági elnök tervezett programjairól a Sándor-palota mindig a kellő időben ad tájékoztatást. 

 

Borítókép: Novák Katalin köztársasági elnök (Forrás: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.