Böde Dániel megadta a kegyelemdöfést Kondás Elemérnek

A kétgólos Böde Dániel vezérletével a Paks 3-2-re győzött a Vasas vendégeként a labdarúgó NB I 24. fordulójában. A Paks Bognár György vezérletével zsinórban a negyedik győzelmét aratta s feljött a dobogóra, a harmadik helyre – igaz, a Puskás Akadémia még ezután játszik –, a Vasas viszont továbbra is nyeretlen idén, négy-négy döntetlen és vereség a 2023-as mérlege. Két hét szünet következik a bajnokságban, ám abban szinte biztosak lehetünk, hogy a következő meccsre már nem Kondás Elemér készíti fel a piros-kékeket.

Magyar Nemzet
2023. 03. 19. 15:26
Balassagyarmat 20220917 Labdarúgás 2022 Magyar kupa MK Balassagyarmat Vasas Fotó Szabó Miklós Nemzeti Sport Kondás Elemér Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Hazai pályán is elképzelés nélkül játszott a Vasas, a játékosok ötlet híján Balogh Norbertre ívelték fel a labdát. A Paksot ezzel nem lehetett zavarba hozni, a vendégek a 25. percben megszerezték a vezetést. Egy jobb oldali beadást Hahn János vett le, majd szépen helyezett a bal alsóba – 0-1.

A gól után a Vasas drukkerek levették a tribün elé kifeszített, a csapatot buzdító molinójukat.

a szünetben látnoki képességgel cserélt, a gólszerző Hahn helyett beküldte Böde Dánielt. A rutinos center pályára lépése döntőnek bizonyult, pedig az első félidőben még elégedetlenül fészkelődött a kispadon, sehogy sem tudta magára igazítani a széldzsekit.

Böde aztán az 55. percben szép fejessel 2-0-ra alakította az állást, a 73. percben aztán szenzációs, ballábas lövéssel eldöntötte a találkozót – 0-3.

Waltner Róbert alatt Böde a második csapathoz került, Bognár György visszavette a centert az első csapat keretéhez, amit ő immár négy góllal hálált meg.

Ezután Holender és Berecz révén a Vasas kozmetikázta a végeredményt, 3-2-re nyert a Paks. Avagy ismét kikapott a Vasas. Az angyalföldiek idei mérlege négy-négy döntetlen és vereség, a hátrányuk hat pont a tabella utolsó helyén.

A Vasasnál hetek óta nagy a baj, aminek látványos jeleként Kondás Elemér három játékost – Feczesin Róbertet, Márkvárt Dávidot és Radó Andrást – március hetedikén kitett az első csapat keretéből.

– Szakmai okokból kerültek ki a keretből, így átmenetileg, meghatározatlan ideig a második csapatunkkal készülnek. Mindez viszont remek lehetőség arra, hogy a fiatal játékosok még több szóhoz jussanak és újabb helyeket kapjanak a keretünkben – a vezetőedző akkor nem akarta részletesen indokolni a döntését.

A gondok ezzel azonban nem oldódtak meg. Egy hete a Vasas Kecskeméten szenvedett vereséget, most pedig hazai pályán kapott ki a Pakstól.

Két hét szünet következik a bajnokságban, Kondás Elemér menesztését előre borítékolhatjuk. Bár ezzel a Vasassal talán Pep Guardiola sem tudna csodát tenni.

Kondás Elemér: Majd megbeszéljük

– Elég nézni az első gólt, le tudta venni a labdát öt méterre, és be is tudta lőni, a második gólnál meg várjuk, hogy az ellenfél mikor rúgja ki a labdát, ők meg nem ezt a megoldást választották. A harmadiknál eladjuk harminc méterre a labdát, (Böde) Dani meg van olyan jó kvalitású, hogy gólt szerez belőle. Próbáltunk cserékkel változtatni, vissza is tudtunk jönni, de elfogyott az idő”– értékelte bosszúsan, rezignáltan a mérkőzést Kondás Elemér az M4 Sportnak nyilatkozva.

Arra kérdésre, hogy hisznek-e még a bennmaradásban, így válaszolt:

– Nyilván, úgy mentünk ki a mérkőzésre, hogy hiszünk még benne, a mérkőzés folyamán viszont voltak olyan időszakok, amikor azt éreztem, hogy nem biztos. Ezt majd át kell beszélni, hogy mennyire hisz benne még bárki.

Kondás ugyanígy reagált arra kérdésre is, hogy lemond-e az újabb vereség után. „Majd megbeszéljük!” – hárította el az érdeklődést.

 

Nehogy már ne verjék meg a Vasast...

– Fontos, hogy meg tudtuk verni a Vasast, mert mégis, hogy nézett volna ki, hogy egyszer sem verjük meg a szezonban. Így azért nyugodtabbak vagyunk – forgatta meg a kést Kondás Elemérben és a játékosaiban Bognár György. A paksiak edzője elárulta, kisebb sérülés miatt cserélte le Hahn János, de Bödét mindenképpen be akarta küldeni. A Paks zsinórban négy meccset nyert meg, ami bátor tervekre kínál lehetőséget.

Böde tarthatatlan volt. Fotó: Nemzeti Sport/Balogh László

– A céljaink megvannak. A kupában már nem vagyunk, így csak a bajnokságra tudunk koncentrálni, így minél jobb helyezés, minél előrébb végezni. Nem kell messzemenő következtetéseket kihozni ebből a mérkőzésből. Most jó helyen állunk, meglátjuk. Ha a következő meccseket is jól játsszuk, akkor lehet egy szép eredmény – tette hozzá Bognár György.

NB I, 24. forduló

Szombat
Mezőkövesd–Kisvárda 1-1 (1-1), Mezőkövesd, 1582 néző, jv.: Csonka. Gólszerző: Lukic (45.), illetve Mesanovic (8.). Kiállítva: Leoni (Kisvárda, 64.)
Debrecen–Kecskemét 1-2 (0-0), Nagyerdei Stadion, 3254 néző, jv.: Rúsz. Gólszerző: Loncsar (61.), illetve Deslandes (öngól, 66.), Horváth K. (80.)
Mol Fehérvár–Bp. Honvéd 2-0 (1-0), Mol Aréna Sóstó, 3683 néző, jv.: Karakó. Gólszerző: Katona (34.), Kodró (11-esből 89.)

Vasárnap

Vasas–Paks 2-3 (0-1), Illovszky Rudolf Stadion, v.: Bognár. Gólszerzők: Holender (80.), Berecz (90.), illetve Hahn (24.), Böde (55., 73.)

Puskás Akadémia–Újpest 15.30 (M4 Sport)

Zalaegerszeg–Ferencváros 20.15 (M4 Sport)

Borítókép: Kondás Elemér tudja, hogy nagy a baj (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.